avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Semnatura lista de intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Semnatura lista de intretinere

Daca presedintele unei asociatiei de proprietari nu e prezent fizic, poate semna lista de intretinere si alte documente ale asociatiei? Inteleg ca ar fi posibil, prin pdf sau scanarea semnaturii.

multumesc
Ultima modificare: Joi, 19 Noiembrie 2020
catali123456, utilizator
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 16:49, 4 Ianuarie 2021
Altul sau alta .
greu de mobilizat oamenii, se vaita, dar nu s-ar misca sa organizam o AG
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca locatarii doar se vaita dar nu au interesul sa aleaga persoane responsabile sa le reprezinte si sa le apere interesele,atunci nu se justifica "vaicarelile"
Locatarii sunt singurii care au competenta prin convocarea de adunare generala,sa supuna discutiei situatia reala a asociatiei,sa discute toate problemele cu care se confrunta ,sa analizeze responsabil prestatia si beneficiile echipei manageriale si eventual sa hotarasca inlocuirea acesteia
Listele pot sa fie semnate de un alt membru al comitetului, desemnat de catre acesta.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
ynocentta a scris:

Lista de întreținere trebuie sa fie verificata și vizata pentru legalitate asumata prin semnătură olografa și stampila de către cenzor
Lista de întreținere lunara trebuie sa fie semnata olograf de către administrator și președinte
Daca președintele de asociație nu sta în România, cine reprezinta în fapt și în drept, cine apără interesele asociației de proprietari și membrii proprietari în relațiile și fata de terți ?
Legiuitorul a prevazut fără excepții sau derogări ca în cazul în care președintele de asociație nu poate sa își exercite responsabilitățile aferente, poate delega un vicepreședinte dintre membrii comitetului executiv care sa preia responsabilitatea pentru maxim 6 luni după care dacă stăruie situația trebuie convocata adunare generala pentru alegere nou președinte de asociație.

Care este articolul din Legea nr. 196/2018 care dă dreptul la funcția de vice-președinte al unei Asociații de Proprietari ?
NU MAI EXISTĂ FUNCȚIA DE VICEPREȘEDINTE PENTRU ASOCIAȚIILE DE PROPRIETARI, DUPĂ ABROGAREA LEGII NR. 230/2007 !
CAPITOLUL V. Organizarea și funcționarea Asociațiilor de Proprietari.
Art. 45. - Organele Asociației de Proprietari sunt:
a) Adunarea Generală;
b) Comitetul Executiv;
c) președintee;
d) cenzorul sau comisia de cenzori.

☛ NOTĂ: Sunt în România mulți președinți sau membri ai Comitetului Executiv ai unor Asociații de Proprietari, care conduc abuziv, fără a convoca legal Adunări Generale anuale obligatorii, timp de foarte mulți ani. Nu înțelegem cum pot constitui Fondul de Salarii (SE ÎNCALCĂ LEGEA NR. 196/2018, ART. 53, LITERELE D, G ȘI H) și celelalte Fonduri Comune dacă nu au la bază un Buget Anual obligatoriu, votat doar în cadrul unei Adunări Generale convocate legal.
Art. 46. (3) Structurile prevăzute la alin. (1) SUNT OBLIGATORII pentru Asociațiile de Proprietari din Condominiile cu mai mult de 10 unități de proprietate imobiliară.
(8) Anterior ALEGERII SAU NUMIRII ÎNTR-O FUNCȚIE DE CONDUCERE, ADMINISTRARE ORI DE CONTROL (CENZOR) din cadrul Asociațiilor de Proprietari, PERSOANELE CANDIDATE TREBUIE SĂ DOVEDEASCĂ ÎN ADUNAREA GENERALĂ respectarea prevederilor alineatului 7, pe baza Cazierului Judiciar eliberat conform prevederilor legale în vigoare, iar în cazul administratorului și al cenzorului, și DEPUNEREA DOCUMENTELOR SĂ ATESTE PREGĂTIREA PROFESIONALĂ ÎN DOMENIU.
Ultima modificare: Duminică, 22 Noiembrie 2020
flory_mr, utilizator

Alte discuții în legătură

Listele de plată sunt ilegal calculate dacă nu au la bază hotărâri ale adunărilor generale anuale, convocate conform legii nr. 196/2018, art. 47, 48 și 53 ! flory_mr flory_mr Am găsit pe Internet un articol extrem de explicit care arată obligațiile unui administrator de Condominiu, în care aproape la fiecare articol se arată ... (vezi toată discuția)
flory_mr flory_mr Citind articolul 53 litera g din Legea 196/2018, constatăm că fără acordul dat de proprietari doar în cadrul unei Adunări Generale anuale, Fondul ANUAL ... (vezi toată discuția)
Adunare generala adamar adamar dorim sa facem o sedinta la bloc, presedintele refuza, comitetul nu face nici un demers pt ca presedinta nu vrea, prima si singura sedinta din anul 2019 a fost ... (vezi toată discuția)