avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna ziua. Sunt cetatean roman cu domiciliul in ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna ziua. Sunt cetatean roman cu domiciliul in strainatate si ...

Buna ziua.
Sunt cetatean roman cu domiciliul in strainatate si nu reusesc sa reinnoiesc pasaportul romanesc.
Mi se cere certigicat de casatorie inregistrat in Ro,dar pt a inregistra certificatul trebuie pasaport romanesc valabil.
Cum procedez?
Cel mai recent răspuns: And rei , utilizator 00:17, 24 Noiembrie 2020
pentru a înregistra căsătoria nu vă trebuie pașaportul.
sau să înțeleg că fiind CRDS nu mai aveți buletin?
într-o situație similară am prezentat o copie a cărții de identitate românească, chiar expirată fiind.
Fiind Crds bineînțeles ca nu mai aveți carte de identitate, iar o copie a unui act anulat nu va fi acceptata în nici o instituție.
Dacă prin înregistrarea căsătoriei va referiți la transcrierea în registrele de stare civilă românești a unei căsătorii încheiate în străinătate, trebuie sa știți ca la starea civila va puteți legitima cu orice act de identitate emis de o tara membra a Uniunii Europene.
Dacă nu dețineți nici un astfel de act, este bine sa va adresați Serviciului de Stare civilă, acesta având proceduri diferite pentru diverse categorii de state.
Deci numai in Ro se poate rezolva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie intre cetatean roman si cetatean american nascut in romania Capshuna Capshuna Bun gasit tuturor, iata situatia, eu cetatean american dar si roman (nascuta fiind in Ro) vreau sa ma casatoresc cu un barbat cetatean roman. Inteleg ca pe ... (vezi toată discuția)
Rezidenta casatorita in canada- ci si pasaport romanesc expira curand.help! AncaPrincess AncaPrincess Buna ziua! Sunt cetateana romana, casatorita cu un cetatean canadian, si am rezidenta permanenta in Canada. Nu am declarat in Romania ca mi-am schimbat starea ... (vezi toată discuția)
Repatrierea unui cetatean roman const_be const_be Un basarabean a depus juramantul de credinta si a obtinut un certificat care-i atesta cetatenia romana, cu mentinerea domiciliului in strainatate( R. Moldova). ... (vezi toată discuția)