avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 o ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 o necesitate de interes national

Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național.
Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact cu publicul si toti politicienii care ocupa funcții publice.

Daca acestia vor deveni imuni la noul coronavirus va scădea semnificativ rata de infectare dar nu de tot.

La profesori necesitatea este maxima ca sa se poată începe școlile.

Elevii cred ca ar trebui si ei inclusi in prioritatea de interes național pentru ca in cazul în care acestia nu vor fi vaccinați isi vor infecta parintii si bunicii.
Daca vaccinarea a fi finalizata în decembrie 2020 in ianuarie 2021 ar putea începe școlile.

Daca cei vaccinați nu mai transmit virusul pandemia este pe sfert rezolvata.
Dar, depinde si cat timp va rezista imunizarea si daca la toti cei vaccinați efectul vaccinului va fi la fel ca durata in timp.
Nu am vazut niciun studiu pe acest aspect.

Stie cineva care este numărul acestora de mai sus si cate doze de vaccin ar fi necesare?
Ultima modificare: Luni, 23 Noiembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Daca ne intoarcem in februarie 2020 veti vedea ca prof. dr. Streinu Cercel zicea ca nu are cum ca un virus sa ajunga atat de repede la noi in tara si ca nu ar avea cum din punctul Wuhan sa se intinda pe intreg globul.
Prof. Streinu Cercel a mers pe virusii cunoscuti de el, negandind ca pot aparea virusi noi care sa faca ravagii.El este insa doctor si lucreaza pe ceea ce stie ca exista.
Erau foarte multi cei care l-au crezut pe prof. Cercel.Si nu numai el isi dadea cu parerea la acest mod.Erau mai multi medici.

Autoritatile pareau ca iau in serios medicii si oamenii de rand la fel luau in serios medicii in februarie 2020.

Eu am fost nelamurit pentru ca nu am remarcat nicio autoritate in domeniu strict specializata pe domeniul razboiului vizusologic.In nici un caz nu putea fi acela dr. Cercel.

Oamenii de rand nu stiau insa ca, nu doar sa sti despre virusi este suficient si stateau linistiti mai ales ca dr. Cercel era foarte sigur pe el, spre marea mea enervare.

Revenind la vaccinare nu stiu cati vor sa se vaccineze in acest moment.
Daca nu se va face o concentrare pe vaccinare in marile orase si in zonele cu risc de focar noua tulpina britanica va crea foarte mari probleme.
Degeaba vaccinezi acolo unde nu prea ai cazuri daca nu estompezi acolo unde este risc mare de aglomerare.
Aceasta este parerea mea.

Referitor la reclama cu vaccinarea se putea si mai bine.
V-am dat exemplul cu Elvis care s-a vaccinat prin ani 50 si a ajutat foarte mult SUA.
Ar trebui ca statul sa caute sa se orienteze spre persoane care pot influienta pozitiv si rapid in directia vaccinarii prin prezenta lor la vaccinare.
Dar, aceasta ar fi necesar mai ales daca vrei sa faci concentrare de vaccinare in marile orase cu probleme.
Si judetul Ilfov ar trebui vaccinat pentru ca cei de acolo vin des in Bucuresti.

Revenind la medici o doamna doctor crede ca:

„A apărut brusc, în “presa liberă” de azi, informația despre pericolul iminent al unui al treilea val de infectări cu noua tulpină din UK. Cum am auzit această “știre” m-am dus repede la statistica oficială care arată numărul vaccinărilor zilnice. Eram sigură că acolo se află explicația pentru această “știre”…”, a scris Adina Alberts.

,,Medicul e de părere că știrea a venit ca urmare a numărului scăzut de vaccinări zilnice, fiind nevoia de panica de a grăbi lucrurile. „Oameni buni, nu vă lăsați aiuriți. Noua tulpină nu este mai periculoasă decât cea “veche”.

[ link extern ]

Tulpina britanica nu este mai periculoasa, are dreptate, dar poate umple in mod rapid spitalele pentru ca virusul are o viteza de transmisie de 10 ori mai mare decat virusul initial.

Sfatul meu este sa aveti mare grija la ceea ce zice dr. Musta deoarece el stie mai bine.


„România se confruntă în ultimele săptămâni cu un număr foarte mare de cazuri cu forme severe de boală. Era de așteptat.

Există riscul de a crea un nou val care să pună o mare presiune pe sistemul de sănătate. Este mai dificil de a pune diagnosticul în cazul variantei britanice: metodele sunt mai scumpe, mai dificile, dar prevenția este aceeași”, a transmis Virgil Musta, în cadrul emisiunii “Punctul de întâlnire”, de la Antena3.


[ link extern ]

Venirea valului III este inevitabil, dupa parerea mea, in conditiile actuale.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Februarie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Si pe cine vedeti dvs. in tara asta ca ar fi personalitatea pe care ar urma-o poporul la vaccinare ? ca eu - una - nu vad pe nimeni . Medici cu vizibilitate , politicieni de la cel mai inalt nivel , ba astazi si Simona Halep , au facut-o . Poate IPS Teodosie ... Intr-adevar , nici un specialist in ceea ce numiti “ razboi virusologic “ nu s-a vazut , nici la noi si nicaieri in lume . Pare ca nu exista ... Vaccinarea ESTE concentrata in marile orase , cu numar suplimentar de doze acolo unde rata de infectare e mai mare , a spus-o marti dr. Gheorghita . Ati auzit de centre de vaccinare pe la sate ? ca eu nu... Si vaccinarea merge bine , nu poate fi accelerata ca nu sunt mai multe doze , doritori sa se vaccineze sunt extrem de multi . Varianta britanica e mai periculoasa si mai letala pentru persoanele in varsta , asta a spus zilele trecute un medic ATI de la Royal Hospital din Londra , si asta pe langa ca e mult mai contagioasa . Este de origine romana , un medic tanar care e prins intr-o comisie la nivel national in UK pentru elaborarea unei strategii contra pandemiilor , a fost invitat de mai multe ori la Digi24 , mie mi-a dat impresia unui om extrem de competent ( din pacate nu i-am retinut numele ) . E absolut limpede ca va fi un al treilea val si la noi , nu am indoieli , Germania si Italia spun ca sunt in pragul acestuia . Si , apropo de competente , dr. Adina Alberts e medic de chirurgie estetica , in clinica ei privata , deci ...
Ultima modificare: Miercuri, 24 Februarie 2021
CHKa, utilizator
Da, cred ca, dacă s-ar vaccina IPS Teodosie o sumedenie de creștini practicanți se vor vaccina.
El insa a spus ca nici nu spune sa se vaccineze lumea dar nici sa se vaccineze, fiecare sa faca cum crede.
Mie imi place de el, se luptă și el cu pandemia dar în mod religios.
Pe el îl.cotez cu mai multe șanse sa pună capăt pandemiei decât pe cei care administrează pandemia in Europa.
Face tot ce trebuie conform canoanelor bisericești.
Bănuiesc ca stie el de ce se luptă asa.

Ștefan Banica îl imita pe Elvis dar nu știu dacă ar avea succes.
Elvis era și foarte tânăr la acea vreme.
I-a convins pe adolescenți și pe tineri ca existau probleme foarte serioase.

Nu l-am văzut pe doctorul din UK dar ar trebui sa se grăbească cu strategia.
Tulpina britanică circula mai ales la copii din câte am înțeles.Apoi...la părinți și bunici...
Nu înțeleg de ce ar fi mai letala.Nu prea are logica.Nu este firesc asa.

Este bine dacă dr. Valeriu Gheorghiţă este dinamic și se adaptează rapid in functie de situatie.
Ar trebui sa se concentreze foarte tare pe București, Timișoara și Cluj.De asemenea, oriunde aglomerația nu poate fi evitata.
Doar asa pot impiedica umplerea spitalelor.
România nici nu sta deloc bine la capitolul spitale și nu este vara ca sa aiba si corturi de campanie.
Ultima modificare: Joi, 25 Februarie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
D-le avocat , ceea ce am spus in legatura cu IPS Teodosie nu era decat o gluma amara , de vreme ce considera ca nu trebuie luata nici un fel de masura de precautie impotriva virusului , iar daca mor oameni , asta e ... Imi pare rau ca nu am retinut numele medicului de la Royal Hospital din Londra , am incercat sa caut in arhiva emisiunilor , dar nu am reusit . Precis va mai aparea la tv , inca de prin vara cei de la Digi24 l-au avut invitat , periodic , si a explicat extrem de pe intelesul omului simplu cum actioneaza virusul , cum e cu vaccinul , prin ce trec cadrele medicale . Concluzia medicilor din UK este ca mutatia britanica este mai periculoasa la varstnici , nu a spus de ce , dar au avut - ma gandesc - destule cazuri pe care sa le studieze . Comisia ( sau grupul de lucru , sau cum s-o numi ) din care face parte incearca sa stabileasca o strategie de aparare in eventuale pandemii viitoare , nu la aceasta , si bine fac . Este ceea ce vedem ca a lipsit intregii lumi .
Ultima modificare: Joi, 25 Februarie 2021
CHKa, utilizator
In pandemia actuala este precum o lupta din tranșee ca in primul război mondial.
Combaterea unei pandemii trebuie facuta imediat nu dupa ce un virus deja pleacă în toate direcțiile asa cum.s-a întâmplat in cazul noului coronavirus.
Este necesar ca fiecare stat sa aiba o persoana la nivel intern care sa se ocupe de asa ceva.
Pe plan internațional avem OMS care mai rău a încurcat lucrurile.
Un specialist în domeniul razboiului virusologic sau bacteriologic trebuie sa aiba acces și la informații clasificate.Acest lucru este esențial.
Nu stiu ce informații au avut în cazul Covid-19.

Nu știu ce vor sa facă cu acest grup la nivel internațional dar fără informații clasificate va fi un grup de acțiune ineficient.
Statele nici nu au cooperat intre ele.Am aratat acest lucru de prin martie 2020 și am considerat esential acest lucru pentru o aparare eficientă.
UE a creat și ea probleme.
Guvernul Orban a cerut o limitare a drepturilor fundamentale ale omului prin martie 2020 dar s-a respins solicitarea.
Au acționat insa si foarte târziu.

Daca se începea din februarie 2020 sa se anunțe ca cetățenii romani sa vina in tara în termen de 10 zile, fiind somați ca nu vor mai intra în țară, alta ar fi fost situatia.
Întârzierea intrarii virusului in tara cu câteva luni ar fi contat enorm.
Nu știu câți oameni au decedat pe.luna dar dacă adunați câteva luni ati vedea ce ar rezulta.
Apoi, aparea testarea PCR și venea și vaccinul.
Castigarea de timp la nivel național, intern, este esentiala in caz de risc pandemic.
Era realizabil asa ceva.

Referitor la IPS Teodosie, este posibil ca un milion sau doua de romani care refuza vaccinarea sa se vaccineze daca s-ar vaccina el.
Teodosie merge pe ideea ca Dumnezeu decide.

Lipsa de.masuri la care se referea el viza voia lui Dumnezeu.
Nu se referea insa ca statul sa nu ia măsuri în afara bisericii.
Sunt mulți călugări și câțiva preoți care nu se vor vaccina indiferent ce ar face IPS Teodosie și este posibil ca el sa le.fi transmis acestora ca fiecare face ce vrea, fiecare sa aleagă liber daca se vaccinează sau nu.



Alte discuții în legătură

Modelul suediei în abordarea pandemiei covid 19 va pare bun? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu prea au treaba suedezii cu stresul pandemiei de COVID 19. La ei se pot aduna 50 de.persoane cel mult.Nu prea vad logica. La.ei.scolile sunt deschise. Ei ... (vezi toată discuția)
Ce dovezi științifice exista ca cei vaccinați împotriva covid-19 ... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ce dovezi științifice exista ca cei vaccinați împotriva Covid-19 nu transmit virusul daca sunt infectati după momentul vaccinării? Formulez aceasta ... (vezi toată discuția)
Care teste rapide pentru detectarea virusului sars-cov-2 sunt ... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Care teste rapide pentru detectarea virusului SARS-COV-2 sunt cele mai bune? Care teste pentru detectarea existentei anticorpilor in cazul virusul ... (vezi toată discuția)