avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara ! Cum procedam in cazul in care asistenta ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara ! Cum procedam in cazul in care asistenta care avea ...

Buna seara ! Cum procedam in cazul in care asistenta care avea grija de unchiu' nu vrea SA elibereze apartamentul si a scos certificatul lui de deces declarand CA Este concubina?
Acum 7 Ani unchiul a ramas vaduv , a angajat o asistenta care SA aibe grija de el pt lucrurile de baza, gatit la cateva zile plus curatenie pt CA locuia in alt oras, noi fiind la 2 ore departare .

Pe 4 noiembrie a decedat dupa CE a contactat Covid , iar EA a ridicat certificatul de deces (declarand CA nu are rude iar EA Este concubina) a anuntat familia doar dupa 2 zile de la deces cu o Zi inainte de inmormantare iar CA explicatie a zis CA si ea a avut Corona iar familia SA nu vina la inmormantare. Cand am mers nu ne'a permis SA intram in apartament pe motiv CA nu a dezinfectat dupa CE el a locuit fiind infectat cu Corona dar EA poate intra pentru CA a fost deja infectata iar acu a inceput da locuiasca acolo , chiar si'a adus si partenerul dupa spusele vecinilor.
Iar aceasta persoana a inceput sa ne evite , nu Mai raspunde la Telefon.

Unchiul nu a avut nici un mostenitor direct sau testament .

CE poate familia face in acest caz?
Ultima modificare: Luni, 23 Noiembrie 2020
AlinSebastian, utilizator
Cel mai recent răspuns: AlinSebastian , utilizator 10:19, 25 Noiembrie 2020
Nu e un caz tipic , familia nu a uitat , parintii mei il vizitau de 1- 2 ori pe luna , sarbatori legale / aniversari, plus vb la telefon saptamanal, dar pt siguranta lui am decis sa mai fie cineva care sa verifice ca totul este bine, ea fiind platita pt serviciile ei .
Nu exista nici un testament sau act ofocial intre ei .
Certificatul de deces s'a eliberat doar cu o declaratie a ei ca este concubina plus doamna in cauza lucreaza ca si asistenta in spital.

hotumattua a scris:

Mda, un caz tipic de rudă de care ne amintim doar în momentul în care e ceva de moștenit. De unde știți că nu a fost cu adevărat concubina unchiului? Nu de alta dar mă întreb cum de i s-a eliberat ei certificatul de deces. Poate avea domiciliul la adresa defunctului. Nu știți ce relații erau între cei doi. Nu știți sub ce formă juridică a fost asigurată asistența. Dacă are un testament, prin care unchiul dvs., neavând moștenitori rezervatari, a desemnat-o moștenitor unic?

În acest moment familia nu are niciun motiv să solicite ajutorul poliției, drepturile familiei. se vor stabili după dezbaterea moștenirii unde, în mod sigur, va avea pretenții și concubina/asistenta.

Ok, multumesc , nu exista nici un act / testament iar sotia decedata acum 7 ani nu avea rude apropiate in viata . Multumesc pentru raspuns !

Nicoleta Cristina Romașcanu a scris:

Și dacă ar fi fost!? La ce ne ajută să știm ce o fi fost?

Indiferent ce se zice că ar fi fost (concubină, asistentă etc), oricum, proprietatea nu se transmite nici prin ... exerciții preliminare facerii copiilor, nici prin locuit prin preajmă ori altele asemenea, ci printr-un act între vii translativ de proprietate sau printr-un act pentru cauză de moarte.
Dacă defunctul o încheiat vreun act ... ne lăsam surprinși. Evident, trebuie făcute verificări pentru a afla dacă există vreun asemenea act, dar nu speculații.
Persoana în cauză nu are calitatea de moștenitor legal.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de acceptare tacita a succesiunii ContSters238389 ContSters238389 As dori sa aflu daca declaratia prin care am declarat ca sint de acord ca sotia supravietuitoare a unchiului meu sa foloseasca cit timp traieste si partea mea ... (vezi toată discuția)
In ce conditii ma pot mosteni pe mine fratii vitregi (dupa tata) ? mariusb74 mariusb74 Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un sfat. Parintii mei au divortat cand aveam 4 ani.Eu am ramas cu mama in apartamentul in care stam si acum (ea a preluat ... (vezi toată discuția)