avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua. As dori un raspuns! Detin o societate de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua. As dori un raspuns! Detin o societate de transport ...

Buna ziua. As dori un raspuns!
Detin o societate de transport in regim taxi si una dintre cele 2 masini detinute a fost oprita in trafic de catre un agent de la rutiera. Dupa 2 ore de verificari la sange a documentelor(asigurari, atestate, metrologie etc.) intocmeste procesul verbal prin care dispune masura de retinere a Autorizatiei Taxi si a ecusoanelor (lucru mentionat si in procesul verbal), ecusoane care au fost dezlipite de agent cu un feon la un service din apropiere, precum si masura administrativa de suspendare a utorizatiei taxi pe o perioda de 1 luna pe motiv ca ecusonele nu erau aplicate pe portierele din spate ci pe stalpii spate langa luneta ( Dacia Logan) . Mentionez ca autorizatia este emisa de catre Autoritatea Publica Locala si conform legii ea poate dispune aceste masuri. Intrebarea mea este: Avea dreptul agentul rutier sa dispuna aceste masuri privind autorizatia Taxi daca acest lucru nu intra in competenta sa si atributiile sale?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: angela scurtu , utilizator 11:06, 25 Noiembrie 2020
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua! Am motivat in instanta pe fond a fost anulata masura retinerii dar masura suspendarii judecatorul a considerat ca a fost dispusa legal . In motivare judecatorul retine ca au fost retinute placutele si certificatul (lucru care intra in domeniul politistului rutier). Dar mie mi-a fort suspendata autorizatia.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2020
angela scurtu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie radar icristi icristi Astazi 15.11.2009 am fost inregistrat de un aparat radar pe DN2, in afara localitatii Cotorca cu viteza de 136 km/h. Echipajul Radar se afla in mers, venind pe ... (vezi toată discuția)
Accident in parcarea amenajata in fata unui magazin alexaxx1@yahoo.com alexaxx1@yahoo.com In parcare la kaufland, domeniu privat, eu mergeam pe directia inainte iar un logan a intrat in partea dreapta masinii mele avariindu-mi portiera dreapta fata, ... (vezi toată discuția)
"transport public rutier de persoane fara a detine autorizatie de taxi" TheOne2012 TheOne2012 Buna seara, In timp ce ma deplasam cu autoturismul personal pe un drum national europeam,am zarit un echipaj mixt de politie.Cu aprox. 1 km inainte de a fi ... (vezi toată discuția)