sunt proprietara pe o casa si acum 3 ani amdat mandat tatalui meu sa facace doreste in numele meu,inclusiv sa vanda.
Nu am primit nici un ban , nu am fost nici macar informata ce s-a facut cu mandatul meu
ACum dupa 3 ani tatalmeu a venit sa ceara un nou mandat.
Nu i-am mai dat, am fost f surpinsa ca are nevoie. Am invetsigat si casa a fost vanduta cu un avans nesemnificativ si plati in rate fara dobanda pe 7 ani., libera de sarcini
Am aflat numelenilor proprietari si am incercat sa vorbesc cu ei. Acestia refuza sa vorbeasca cu mine, doar cu tatal meu,
As dori sa mintru in posesia partii mele de casa. Cum pot face aceasta?
Cam catar fi onorariul unui avocat pentru acest proces?
cel mai probabil vom ajunge in instanta, deoarece nu exista cale de comunicare
Am revenit cu detalii despre casa unde inca sunt proprietara.
Acum mai bine de 15 ani tatal meu a cumparat-o si a tercut-o pe numele meu mcu nudaproprietate, mparintii mei avand uzufructul viager. A facut asta si cu alte prorpietati , pretinzand ca plateste prea mult impozit daca are totul pe numele lui. In acel moment eu lucram cu el in frima noastra ce avea ca obiect de activitate inchiriere si subanchiriere de bunuri imobiliare.
Nu am castigat nimic. M-am retras si din firma fara absolut nici o pretentie materiala, desi lucrasem aprope 6 ani efectiv.
Am fost acum 3 ani la un notar si am dat mandat tatalui meu sa vanda sau sa faca ce vrea cu 3 imobile-aceasta casa, un teren si un apartament, unde eu eram prprietara, dar peste tot cu nuda prorpietate.
Nu am primit nici un ban ca de obicei, si am fost informata ca tatal meu a vandut tot.
In vara am fost contactata din nou de tatal meu cu pretentia sa semnez mo noua procura deoarece cea veche a expirat,
Nu am semnat nimic. Am intrebat de ce este nevoie. Proprietatile sunt vandute.
Nu mi s-a ex[plicat nimic,mi secerea minsistent samerg odata la notar si sa semnez procura.
Am cerut extras cf de informare si am constatat ca terenul este vandut, mapartamentul trecut pe firma tatalui meu si pe casa msunt meu proprietara si un cuplu pe care nu ii cunosc. Nu maiapare precizarea de uzufruct viager.
Tatal meu nu este nici pana in prezent capabil sa dea un raspuns. Mama care este si in prezent sotia lui este la fel.
Am cautat pe facebook si am gasit cuplul de noi proprietari. Nu raspund la mesaje.
Am gasit notarul care a semnat contractul de vanzare cumparare. Se afla in Timisoara, la fel ca si casa
Am obtinut o copie a contractului de vanzare cumparare si amfost surprinsa ca tatal meu a mvandut casa mcu suma totala de 130 ooo euro unor necunoscuti, cu un avans mde 1500 meuro si transe lunar de 1500 euro timp de 7 ani fara dobanda.
M-am interesat si pretul actual mal casei cu teren cu tot este de 200 000 euro.
precizez ca si minainte deacesta vanzare tatal meu minchiria casa pe numele meu, declara totul la ANAF,platea impozitele la zi,. Niciodata in acesti peste 15 ani nu am primit nimic, Casaera inchiriata cu sume de 500-600 meuro lunar.
Totul era pe numele meu.
In prezent am hotarat sa donez dreptul meu de proprietate unei fundatii,care mi-a pus la dispozitie un avocat
precizez ca in prezent am un salariu si un copil minor de crescut si mnu imi permit un avocat
Avocata fundatiei a incercat sa vorbeasca cu tatal meu si cu noii proprietari, care refuza acest lucru. Ei sustin ca au incheiat contract de vanzare cumparare cu tatal meu si nu cu avocata mea.
O atitudine ciudata pentru niste oameni necunoscuti .
Avocata aincercat sa faca o intelegere la un notar,sa numai mfiu eu proprietara pe acea casa si in schimb sa mi se dea un apartament in bucuresti
Initial tatal meu parea ca accepta, dar canda primit notificarea scrisa,s-aschimbat total
Nuimiacorda nici macar iesirea din prorpietate. Nici vorba sa imi dea un apartament in bucuresti.
Mi ms-au dat in 3 luni 5000 roni, in prima luna 2000 roni,apoi 1000 roni si apoi 2000 roni,ca parte a mea din casa.Asta dupa ce a primit notificare dela avocat
Am donat totul acestei fundatii.
De asemenea am fost la notar si am semnat rezilierea mandatului mdeacum 3 ani. In prezent sunt proprietara pe o parte din casa, nu mai exista uzufructul viager, miar tatal meu nu mai are mandat sa ma reprezinte
intrebarea mea este cum pot intra in posesia proprietatii mele? nici nu stiu mpe cat sunt proprietara,nici tatal meu si nici cuplul de noi rporietari nu doresc sa prezinte situatia platilor.
Ce pot face in prezent?
am donat banii primiti de la tatal meu fundatiei,adica 5000 roni. Intentionez sa donez toata partea mea de proprietate sau banii ce ii voi primi acestei fundatii.
Tatal meu a vandut casa libera de sarcini msi mcu rezerva dreptului de proprietate acum 3 ani, avand mandat de la mine.
In prezent mandatul este rexiliat, Tatal meu incaseaza mo msuma lunara. Nici el nici noii proprietari nu vor sa dea explicatii asupra sumelor virate in acesti 3 ani.
In extrasul cf indreptul numelui meu scrie
-B1-bun propriu. Intabulare.Drept de proprietate dobandit prin conventie , cota actuala 3/4
-B2-bun propriu,Intabulare.Dreptde proprietate dobandit prin conventie m, coat actuala 1/4
apoi pentru noii proprietari
-B3-se noteaza contractul de vanzare -cumparare mcu rezerva dreptului de proprietate,
si numele notarului care a intocmit actul
Am vorbit deja la biroul notarial si amactul de vanzare-cumparare
valoarea casei 130 000 euro cu un avans de 1500 euro si rate de 1500 euro lunar, timp de 7 ani fara dobanda
avocata de la fundatie a cerut dovada platilor in acesti 7 ani, si nu a primit nici un raspuns
Noii proprietari refuza sa dea vreo explicatie, deoarece ei sustin ca au incheiat contractul cu tatal meu, nu cu avocata
nici tatal meu nu doreste sa arate dovada platilor
Ca sa fii proprietar pe o cota parte dintr-o casa trebuie sa platesi ratele.
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
ce a primit tata pana acum, trebuie sa va dea , somati-l prin executor.
Pe viitor sa se invete minte si sa nu mai treaca case pe numele copiilor fara ca acestia sa aiba vreo contributie.
somati-i si pe proprietari ca dvs sunteti vanzatorul, ca mandatul tatalui e revocat si pt ratele din viitor, le incasati direct in contul dvs si indicati contul. pt ratele viitoare ii puteti executa silit.
Ok. Pot sa îl spnez cu executor
Dar cum pot face, asta? Care sunt mai exact etapele
Îl dau în judecata și apoi cu hotărârea judecătorească merg la executor?
Mostenire
danut.a
Buna ziua,am si eu o nelamurire,tatal meu a decedat de 3 ani,fiind singurul copil am mostenit partea lui.mama pe partea ei mi-a facut donatie cu uzufruct,adica ... (vezi toată discuția)