M-am confruntat cu urmatoarea problema: a trebuit sa-mi depun dosarul pentru somaj, si am avut nevoie de adeverinte de la toate firmele unde am lucrat dupa data de 03.2002. De la ultimul loc de munca am primit adeverinta, dar toate celelalte firme unde am lucrat nu mai functioneaza (doua sunt vandute la Bicaz, iar cealalta este inchisa); deci nu am avut de unde sa iau adeverintele respective.
As vrea sa stiu daca este o lege care specifica obligativitatea acestor adeverinte (de la toate locurile de munca), chiar daca AJOFM are evidenta tuturor angajatilor. De la AJOFM mi s-a spus ca am apx. 5ani vechime, dar pentru ca nu am adeverinte de la toate locurile de munca, nu se ia in considerare decat 1an, reprezentand vechimea de la ultimul loc de munca. Vreau sa stiu daca acest lucru este legal. Multumesc.
eu am adeverinta de la ultimul loc de munca unde am lucrat 4 luni si trebuie sa iau deverinta si de la celalalt loc de munca. Problema e ca firma respectiva a dat faliment si mi-au zis ca nu au acces la date , ca dosare sunt inchise si nu au cheie .Este posibil asa ceva? Mi s-a spus ca abia peste o saptamana daca pot sa faca ceva pentru mine, dar pana atunci imi expira termenul cand pot depune dosarul .
Multumesc!
fostul administrator al firmei a luat legatura cu lichidatorul ...si a zis ca trebuie sa platesc o taxa de 50 de lei iar adeverinta o voi primi dupa ce va ajunge in tara fostul manager al societatii, deoarece doar el are cheia. Imi este greu sa cred ca cheia o are doar o singura persoana. Este posibil asta? Iar taxa trebuie platita chiar daca sunt obligati de lege sa-mi elibereze aceea adeverinta?
Multumesc !
1. Nu stiu de unde a scos taxa de 50 de lei (!?).
2. Luati legatura cu ITM si vedeti ce pot face pentru dvs.
3. Cand a fost numit lichidator judiciar, prin hotarare judecatoreasca, acesta se ocupa de administrarea unitatii. Asa ca motivul cu cheia nu tine.
4. Puteti da in judecata pe lichidator (ca reprezentant si inlocuitor legal al angajatorului).
maine ma voi duce ITM sa aflu cum pot lua legatura personal cu lichidatorul sau sa aflu cine este aceasta persoana, pentru ca pana acum nu au vrut sa mi se spuna numele sau un nr de telefon a lichidatorului.
Astazi cand am sunat mi-au zis o alta varianta...ma plimba din una in alta si nici nu inteleg din ce cauza imi fac asta!
Va multumesc foarte mult de sfaturi si ajutor!