avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire Buna ziua. In urma cu 7 ani am mostenit jumatate dintr-un apartament ...

Buna ziua. In urma cu 7 ani am mostenit jumatate dintr-un apartament cu 4 camere. De atunci in apartament a locuit doar matusa mea care a mostenit cealalta jumatate. Eu am platit doar cota pentru asigurare si impozit. Acum, datorita situatiei in care ma aflu as dori sa vand. Dar matusa s-a opus categoric spunandu-mi ca ea nu vrea sa vanda si nici nu are bani sa imi cumpere partea si ca o pot da in judecata. Intrebarea mea este cum ar trebui sa procedez? As putea vinde doar jumatate? Exista vreun mod in care o pot obliga sa vanda? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: hotumattua , utilizator 08:45, 4 Decembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu jumatatea de bani pe care ar primi-o din vanzare ar putea sa isi cumpere un apartament cu 2 camere. Variante sunt ,dar ea vrea sa ramana cu orice pret in acea casa. Sora mea i-a oferit sa se mute in apartamentul ei care e gol. Dar nu accepta. Eu nu am probleme s a merg la un avocat dar nu stiu cat ar dura pana la solutionare.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Soluționarea se face în urma unui proces de ieșire din indiviziune.care durează aproximativ un an,un an jumătate, doi cu tot cu eventuală cale de atac .Pana la urma dacă nu aveti alte variante instanța o sa fie singura solutie.
Si daca ajungem la proces, apartamentul se va vinde in urma unei licitatii sau ne vom ocupa noi?
Va multumesc pentru raspuns.
11 din 11 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca ar accepta sa vanda, instanta v-ar da un termen pt aceasta operatiune, daca nu vrea, se vinde lq licitatie unde o sa luati mai nimic pe ea, nimic care se imparte in 2.
gasiti un caldarar pe strada si mergeti in vizita la matusa si ziceti-i ca ati gasit client pt casa si ati venit sa i-l prezentati, cu el va sta in casa. Poate asa o convingeti si pe ea sa vanda.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mătușei îi convine situația actuală. Dar dacă vă vindeți jumătatea unui „defavorizat”, care o face să plece din casă, în urma „modului de conviețuire”;? O familie cu mai mulți puradei, etc. Este „modus operandi” prin care mafia țăgănească a acaparat centrul Timoșoarei. Mătușa ar trebui să fie mai cooperantă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj Gabrielakim Gabrielakim Bună seara! Am divorţat de soţul meu, iar după 7 luni ne-am împăcat, dar nu ne-am căsătorit legal, trăim ţn concubinaj. În urma acestei ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament Ombla Ombla Va salut! Cu 2 intrebari va deranjez: 1. mama a dat un apartament cu 3 camere la schimb cu o garsoniera + o suma de bani intrebarea e cine plateste actul de ... (vezi toată discuția)
Mostenire Sorina99 Sorina99 Am facut mostenirea unui apartament. Matusa mea are dreptul la jumate,eu cu fratele jumate. Matusa gaseste scuze sa nu il vanda sa impartim banii. Initial a ... (vezi toată discuția)