avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna ziua! Care sunt riscurile proprietarului când ia ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna ziua! Care sunt riscurile proprietarului când ia pe cineva ...

Buna ziua!
Care sunt riscurile proprietarului când ia pe cineva in spatiu?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Stoean Lavinia-Cătălina , Avocat 11:39, 2 Decembrie 2020
Trebuie să specificați sub ce formă juridică îl primiți în spațiu. Contract de închiriere, de comodat, act de căsătorie, înfiere, etc.
Trebuie să specificați sub ce formă juridică îl primiți în spațiu. Contract de închiriere, de comodat, act de căsătorie, înfiere, etc.
Când ia pe cineva în spațiu doar pe hârtie pentru a i se elibera un act de identitate? Niciun risc, în afară de corespondență în plus în cutia poștală, însă, acest lucru, nu îl văd ca pe un risc, ci ca pe un mic deranj.

În schimb, dacă proprietarul tolerează ca cineva să locuiască efectiv în imobilul său, există riscul ca acea persoană să refuze evacuarea, și atunci e nevoie de un proces în instanță. În această situație, eu aș sfătui proprietarul să încheie și un contract de închiriere cu persoana care va locui acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viza de flotant Orasand Orasand Buna ziua!As avea o intrebare.De curand am dat apartamentul nostru cu contract decomodat da doar semnat intre noi si ei,iar acum dupa cateva zile mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)
Luarea in spatiu a unei rude ligia86 ligia86 Buna seara, Va rog sa ma ajutati intr-o problema. Am un unchi care a divortat de sotie si s-a mutat in casa bunicilor fara nici un act de proprietate. Acum ... (vezi toată discuția)
Domiciliu dulman_elena dulman_elena Buna. Sunt casatorita iar sotul si soacra nu vor sa ma primeasca sa locuiesc in casa respectiva, deoarece are de gand sa divorteze sotul de mine. Am adresa din ... (vezi toată discuția)