avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contract cu titlu executoriu
Discuție deschisă în Executare silită

Contract cu titlu executoriu

Bună ziua, am o nelămurire cu privire la ultima modificare legată de contractele cu titlu executoriu, conform modificării din data de 25 februarie 2020 și publicării în monitorul oficial contractele de credit cu IFN urile sunt titluri executorii doar cele încheiate după data de 25 februarie 2020 sau au devenit titluri executorii și cele care au fost încheiate cu 2 ani în urmă?
Ultima modificare: Vineri, 4 Decembrie 2020
cornel2222, utilizator
Cel mai recent răspuns: cornel2222 , utilizator 09:05, 5 Decembrie 2020
Buna ziua,
Legea civila nu retroactiveaza.
Legea civila produce efecte doar pentru viitor, nu si pentru trecut.
Deci contractele incheiate anterior datei de 25 februarie 2020 nu devin automat titluri executorii.
ati incheiat un contract la distanta ?
Da, am încheiat un contract de la distanță în 2018, primul credit avut la ei a fost achitat, al doilea credit făcut după aprox 3 luni am întâmpinat o problemă și le cerusem o amânare de o săptămână la care răspunsul lor a fost că dacă nu achit în acea zi voi fi executat silit, de atunci am început să primesc mesaje și la 10 seara de la ei plus plicuri acasă de la diferite firme de recuperări creanțe și executori judecătorești, într-un final au cedat dosarul către b2kapital care mereu când mă sună îmi comunică că mi se va pune poprire fără o hotărâre judecătorească pentru că nu le trebuie, plus mesaje pe care le am și în momentul de față cu scopul de intimidare, de aceea vroiam să știu dacă pot pune poprire fără o hotărâre la un contract de credit semnat de la distanță

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silită cornel2222 cornel2222 Bună ziua, se poate pune o poprire fără o hotărâre judecătorească, sunt apelat aproape zilnic și insistent de către o firma b2kapital care îmi spune ... (vezi toată discuția)
Firma recuperari creante. este legal ? adriana_25 adriana_25 In urma neplatii unor rate la o banca, o firma recuperari creante COFIDIS IFN S.A., ne-a solicitat noua, care suntem tert poprit in acest caz, sa oprim o ... (vezi toată discuția)
Pensie poprire Edds Edds Buna ziua, am o intrebare legata de oug 181 / 2020, am o poprire pe pensie la un ifn si am vazut in oug-ul acesta ca sunt suspendate anumite executari silite, ... (vezi toată discuția)