avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme de garantie ale imobilului. Se da urmatoarea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme de garantie ale imobilului. Se da urmatoarea situatie: ...

Probleme de garantie ale imobilului.

Se da urmatoarea situatie:
- constructie noua, vanzarea apartamentelor s-a finalizat la inceputul lui 2019
- a aparut o problema legata de infiltrarea apei in ansamblu
- am verificat contractul de vanzare/cumparare si promisiunea de cumpararea, niciuna nu specifica nimic legat de garantie
- in una din primele discutii s-a vehiculat posibilitatea ca reparatia sa cada in sarcina asociatiei.

As vrea sa aflu mai multe detalii, eventuale legi care reglementeaza astfel de situatii. Inteleg ca daca s-au respectat normativele de constructie in vigoare constructorul este acoperit. Cam care sunt demersurile care se pot face intr-o astfel de situatie?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 06:23, 10 Decembrie 2020
Ciudat! Cam 1% dintre cei care intreaba aici o fac inainte de a trece la actiune. Mai sunt si cei care consulta un avocat, nu se arunca orbeste! Totusi, chiar atat de creduli (citeste prosti!) suntem incat sa ne abureasca oricine?!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie pentru vicii ascunse redusa la 3 ani iizaga iizaga Buna ziua, In clauzele unui contract de vanzare-cumparare pe care urmeaza sa-l semnez, pentru un apartament, dezvoltatorul (care este si vanzatorul) acorda ... (vezi toată discuția)
Viciile ascunse VC-tin VC-tin viciile ascunse ( fosa imobilului) din contractul de vanzare cu clauza de uzufruct viager pentru parinti se poate ataca tinand cont ca vanzatorul este frate ... (vezi toată discuția)
Viciu ascuns finisaje apartamente IulianBoicu IulianBoicu Buna ziua, Am cumparat un apartament acum 6 ani si finisajele din baie, respectiv faianta a inceput sa trosneasca si s-a umflat, pe un perete. Nu este o ... (vezi toată discuția)