Ce inseamna redistribuirea voturilor? Eu am votat cu un partid care nu a depășit pragul de 5%, și dacă bine am înțeles votul meu va fi rediatribuit. Adica cum redistribuit? Cui? E posibil să primească ceva partid absurd o fracțiune din votul meu pentru că am votat cu cine am vrut și nu cu cine bănuiam că are reale șanse să ajungă in parlament?
am fost si eu observator in septembrie si am vazut, intr-adevar, in sectii este aproape imposibil sa faci ceva. Se mai si inregistreaza. Mai departe insa... dupa ce sacii sunt predati... ma rog, stiti ca au fost probleme in septembrie. Acum, nu am auzit. De unde si faptul ca PMP nu a reusit sa intre in parlament, fiind chiar pe muchie.
Atunci cum se explică că la multe secţii de votare dispar 30-40 voturi, adică buletine de vot din urnă ? Asta spui că este corect totul ?
Se măsluiesc alegerile, ăsta e adevărul. La unele sate mici nu există cabină de vot. Ţăranul semnează în faţa primarului pt prezenţă iar primarul îi înmînează buletinul de vot gata ștampilat ca să-l bage în urnă.