avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1201 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua...eu am nascut in urma cu cateva zile ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua...eu am nascut in urma cu cateva zile ..vreau sa stiu ...

Buna ziua...eu am nascut in urma cu cateva zile ..vreau sa stiu daca pot trece copilul pe numele tatălui chiar daca nu este cel din certificatul de căsătorie...noi urmează să divortam dar intre timp am nascut....pot face certificatul in orasul in care am nascut copilul chiar daca nu am mutatie ??? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 14:16, 12 Decembrie 2020
tatal copilului va fi sotul dvs, deci nu puteti trece copilul pe numele tatalui biologic.
Există o prezumție legală prin care se consideră soțul ca fiind tatăl copilului. Ulterior, se poate face o cerere de tăgadă a paternității copilului din căsătorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pas dupa pronuntare divort Veronica1990 Veronica1990 Buna ziua, La inceputul acestei luni am avut ultimul termen in divortul cu sotul meu, in urma caruia s-a admis cererea de divort si s-a pronuntat solutia de ... (vezi toată discuția)
Problemă certificat de naștere: concubina nu a terminat divorțul, prin urmare copilul nostru e pe numele fostului ei soț. care sunt pașii pentru a-l trece pe numele meu? Daniel3232 Daniel3232 Buna seara. Am si eu o problema grava. De 1 an si jumatate iubita mea se afla in divort cu sotul ei. Ei au fost despartiti de mai mult timp. Intre timp noi am ... (vezi toată discuția)
Sunt în proces de divorț de fostul soț, aflat în închisoare. În prezent sunt însărcinată ... whitehat2001 whitehat2001 Bună ziua, sunt în proces de divorț de fostul soț, aflat în închisoare. În prezent sunt însărcinată în șase luni cu concubinul meu; țin să ... (vezi toată discuția)