avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am primit o amenda pentru ca am pus o cutie de carton ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am primit o amenda pentru ca am pus o cutie de carton plina cu ...

Am primit o amenda pentru ca am pus o cutie de carton plina cu bucatele de cutii ale altor cartoane langa tomberonul destinat cartoanelor ,deoarece acesta era plin cu varf , Mi au reprosat ca nu am aruncat in alt tomberon mai gol destinat altor desee, avem aici camere de luat vederi.Aceasta amenda mi s a adaugat la intretinere si m au amenintat ca daca nu platesc in 90 de zile imi vor opri apa. Cand am platit intretinerea mi au inmanat o factura unde scrie ca am de platit 150 lei reprezentand strans materiale reciclabile conform contractului din 4/2019. Ce pot face ? Nu mi doresc sa platesc aceasta amenda deoarece stiu ca este un motiv personal si nu o lipsa a bunului simt din partea mea.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: marcel.damaschin , utilizator 08:20, 18 Decembrie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din cele relatate de către dumneavoastră nu rezultă că vi s-a aplicat vreo amendă . Spuneţi următoarele: "Cand am platit intretinerea mi- au inmanat o factura unde scrie ca am de platit 150 lei reprezentand strans materiale reciclabile conform contractului din 4/2019. " Rezultă că ceea ce aţi plătit nu este amendă ci o cheltuială cu
"adunatul materialelor reciclabile"
Ultima modificare: Joi, 17 Decembrie 2020
Adolfina Pop, Consultant fiscal
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Inteleg ca e vorba de un imobil nou, si asociatia e controlata de dezvoltator. Iar acesta a gasit o cale de a legaliza o ilegalitate, "mascand" amenda sub titlul unor servicii.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca firma de salubritate a făcut un serviciu suplimentar si l-a facturat asociatiei mi se pare normal să-l plătească locatarul care a determinat acel serviciu suplimentar.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
ps_regina, tariful de 150 de lei ar trebui să se regăsească în contractul despre care scrieți:
Cand am platit intretinerea mi au inmanat o factura unde scrie ca am de platit 150 lei reprezentand strans materiale reciclabile conform contractului din 4/2019.

Spuneți ce aveți în contract referitor la serviciile de salubritate. Poate găsiți ajutor aici să faceți o contestație pe baza lui.

Art. 28 din Legea 196/2018
(3) Proprietarii din condominii au dreptul să primească explicații cu privire la calculul cotei de contribuție la cheltuielile asociației de proprietari și, după caz, să o conteste în scris în termen de 10 zile de la afișarea listei de plată.

Mai sunteți în termen, sunt mai puțin de 10 zile de când s-a afișat lista?

Pe imaginile de care spuneți ar trebui să se vadă și că tomberonul era deja plin, menționați și acest lucru.

Amenințarea cu debranșatul de la apa rece în caz de neplată e absolut ilegală.

Oricum, noi vorbim oarecum degeaba. Dacă nu modifică listele de întreținere ori plătiți, ori îi dați în judecată pentru anularea sumei și a eventualelor penalități.
Ultima modificare: Joi, 17 Decembrie 2020
Emilika40, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este la moda ca unii presedinti de asociatii de proprietari cat si unii administratori sa se creada ,,buricul pamantului''. Fac ei legi si regulamente mai ceva ca la puscarie. Ca nu ai voie aia ca nu ai voie cealalta de parca sunt proprietarii blocului. Factura este pe numele dumneavoastra ? De cine este emisa ? Daca aruncati in alt tomberon mai gol destinat altor deseuri, atunci va amenda ca de de ati aruncat in alt tomberon ? Factura era pentru sortat materiale reciclabile. De unde a adunat acele materiale ? De langa tomberon ? Inregistrarea video se pastreaza cel mult 30 zile calendaristice. Au autorizatie de instalare camere video ? Daca nu au salvat inregistrarea nu au nici o dovada. Si de obicei acesti dictatori de condomenii se leaga de persoanele mai in varsta. Si mama mea a fost speriata de administrator ca o spune la presedinte si o sa-i traga o amenda ca nu a participat la nu stiu ce munca patriotica. Si o sa-i opreasca apa SI ALTELE

Alte discuții în legătură

Intr-o asociatie de proprietari se poate impune un set de reguli ... daniel2022 daniel2022 Intr-o asociatie de proprietari se poate impune un set de reguli care nerespectat sa aiba niste consecinte materiale? Eventual in instanta? Sau se pot bloca ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru constructia acoperisului fara autorizatie. andrey-mihaiescu andrey-mihaiescu Buna seara! In urma cu 5 ani am cumparat un apartament la etajul 1 intr-un bloc cu 4 etaje unde locatari au construit acoperis tip sarpanta fara autorizatie. ... (vezi toată discuția)
Este imposibil și ilegal ca un regulament al unui singur condominiu să fie votat de 505 proprietari din 10 condominii ! remy28.03.1966 remy28.03.1966 Având în vedere că sunt enorm de multe articole din Legea nr. 196/2018 care dovedesc faptul că o Asociație de Proprietari se poate constitui doar ... (vezi toată discuția)