avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara ! Am facut un testament olograf unor ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara ! Am facut un testament olograf unor prieteni . Precizez ...

Buna seara !

Am facut un testament olograf unor prieteni . Precizez urmatoarele .
Nu am parinti , numai am sot , nu am copii . Am niste rude , de la fratii tatalui , pe care nu-i cunosc , nu i-am vazut in viata mea ,nu stiu unde stau si nici cine sunt , sau cati sunt . Reciproca este valabila .
Ei , cei carora le-am facut testamentul , ar dorii sa investeasca ceva in acest apartament .,insa le este teama ca eu sa nu ma razgandesc .
Acum vine intrebarea sau mai corect doua intrebari .
1,Cine poate ataca testamentul ?
2,Care este cea mai buna solutie favorabila pentru ambele parti , de a le lasa acest apartament .
Va multumesc anticipat , celor care doresc sa-mi raspunda si mie . .
Cel mai recent răspuns: CRIMO , utilizator 16:06, 1 Ianuarie 2021
Va multumesc pentru raspuns .
La fel de bine si ei se pot razgandii oricand , sau mai corect spus , atunci cand voi avea cel mai mult nevoie de cineva . Si vin tot eu si spun . Daca in 20 de ani , nici ei , si nici eu nu avem incredere deplina , ma intreb ce va urma ?
Voi cauta sa vad ce implica acel contrac de intretinere .

Voi cauta sa vad ce implica o donatie .

Fieresc este sa-mi fie si mie teama , ca atunci cand imi va fi mai greu , ma vor lasa (poate balta , scuzati expresia ). Daca nu este incredere , atunci ce mai poate exista?
Ce m-a determinat pe mine sa le fac lor un testament olograf ?
Eu personal in ei am incredere acum , si ii stiu de 20 de ani , dar lucrurile se pot schimba , de ambele parti
Voi lua in considerare un contract de intretine , asa cum m-au sfatuit mai multe persoane , care mi-au raspuns .
Ultima modificare: Luni, 21 Decembrie 2020
gi-jane2, moderator
Nu stiu daca v-am multumit . O fac acum . Cat despre ' cine poate ataca acel testament ' , asa stiam si eu , dar am vrut o parere in plus .
Buna seara,

Reductiunea testamentului, act cu titlu gratuit, poate fi pronuntata de catre instanta de judecata, la cererea mostenitorilor rezervatari (clasa succesorilor rezervatari este formata din descendenti, sot supravietuitor, precum si parinti).

Pe cale de consecinta, nu este indrituita nicio ruda a dumneavoastra, in sensul de a justifica calitate procesuala activa, in sensul de a contesta testamentul incheiat.

Testamentul este un act esentialmente revocabil.

Acesta ramane fara efecte juridice prin manifestarea de vointa a celui ce l-a perfectat.

Puteti incheia un act de donatie.

Vanzarea-cumpararea presupune plata unui pret, iar acesta trebuie sa fie real, sincer , si serios, pentru a nu fi incheiat un act de donatie deghizata.

O seara frumoasa,
av.Stoica Ioana.
Va multumesc doamna avocat !
Care este cea mai buna solutie favorabila pentru ambele parti , de a le lasa acest apartament .

Nu uitati de la ideea de la care ati plecat, ca dvs vreti sa le lasati, nu sa le dati.
Donatia presupune sa le dati de acum si sanatate, nu mai sunt obligati fata de dvs decat sa aiba recunostinta :)) Daca le si donati fara sa va pastrati drept de uzufruct sau macar de abitatie, riscati sa va dea si afara ( eu nu zic ca va dau, dar riscati- nu stiti niciodata la ce se ajunge, mor astia amandoi in accident, mosteneste casa copilul lor si va da afara- e doar un ex).
Intretinerea presupune ca le dati de acum nuda proprietate, o sa va pastrati drept de uzufruct viager,, au si siguranta ca va fi apartamentul lor, dar au si obligatia sa va ingrijeasca in caz ca veti ajunge in nevoie. In caz ca nu isi vor indeplini obligatia, dvs va veti recupera casa.
Testamentul presupune sa le lasati dupa decesul dvs, insa in acest caz, ei nu au nicio siguranta, dvs puteti face testamente nenumarate, in favoarea multora, ultimul va fi valabil.
Daca nu exista pretentia din partea dvs sa va ingrijeasca si nici ei nu au disponibilitate pt asa ceva, nu au de ce sa investeasca in casa dvs de acum si testamentul e cel mai potrivit, e ceva ce le pica moca dupa decesul dvs.

Alte discuții în legătură

Atacare testament olograf Maricica Palancianu Maricica Palancianu Defunctul a lasat un testament datat din 1988 prin care specifica ca toata averea lui va ramane sotiei supravetuitoare. Intre timp lucrurile s-au schimbat si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua..dețin o proprietate care este moștenită de la părinți ... costel01 costel01 Buna ziua..Dețin o proprietate care este moștenită de la părinți și în prezent locuiesc cu o persoană care are grijă de mine,care imi cumpara ce am ... (vezi toată discuția)
Daca am o batrana (mai bine zis o verisoara a bunicii ... Lore2025 Lore2025 Buna seara. Daca am o batrana ( mai bine zis o verisoara a bunicii mele decedate ) de care am grija de 7 ani, mi.a fqcut contract de intretinere si testament ... (vezi toată discuția)