avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ore suplimentare efectuate si neplătite Buna seara! ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ore suplimentare efectuate si neplătite Buna seara! În 2018 ...

Ore suplimentare efectuate si neplătite

Buna seara!
În 2018 am efectuat un nr. foarte mare de ore suplimentare care nu au fost trecute în pontaj de către sef si nici nu au fost plătite sau recompensate cu zile libere. Mentionez ca lucrez într-o instituție publică și la sfârșitul lunii șeful m-a obligat să semnez o hârtie pe care o trimitea la resurse umane împreună cu pontajul în care erau trecute mai putine ore suplimentare decat efectuate în realitate. Pot demonstra orele suplimentare efectuate prin documentele întocmite. Vreau sa stiu următorul aspect: daca dau în judecată institutia pot sa primesc contravaloarea salariului cuvenit pentru acele ore
Care este termenul până la care pot deschide procesul (fapta se prescrie)?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:08, 1 Ianuarie 2021
Termenul este de 3 ani .... daca puteti demonstra orele suplimentare efectuate ,atunci promovati actiunea in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare neacordate jaab jaab Buna seara ! Am deschis un nou subiect (poate prinde bine si altora) Intr-un post anterior am mai povestit cum am fost mutat,detasat fara acte in regula(act ... (vezi toată discuția)
Pontaj semnat - situatie reala xandi8207 xandi8207 intrebarea mea este urmatoarea: s-au trimis la itm pontaje pe care le-am semnat cu 8 ore pe zi... desi in realitate situatia a fost alta... ce sanse mai sunt, ... (vezi toată discuția)
Proces augustin39 augustin39 eu ma judec cu fostul meu angajator...daca nu va suparati imi puteti da si mie cateva detalii la cele relatate mai jos: 1)orele peste programul lucrat,adica ... (vezi toată discuția)