avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj

Buna ziua ...as dori sa aflu si eu numarul si numele legii care te pune in posesia unui imobil dupa 30 de ani de locuire in respectivul imobil.....v-as ruga sa mi-o trimiteti prin mail daca se poate...
Cel mai recent răspuns: vichi_90 , utilizator 15:11, 31 Decembrie 2009
Ok. Atunci de ce se judeca bunicul cu mostenitorii fratelui si sorei sale daca nu are acte pe teren? Ce solicita acestia ? O parte din ceva pentru care nu exista documente?:D
Singurul in masura sa invoce in instanta uzucapiunea de 30 de ani conform Codului Civil este bunicul dvs ! Asta fiindca el este in viata! Deci trebuie sa deschida actiune in instanta pentru uzucaparea acelui teren si a locuintei !
B-)
acestia doresc sa sa fie despagubiti pentru partea care cred ei ca li se cuvine desi dupa cum am spus ...nu au contribuit cu nimic la aceasta locuinta in toti acesti ani ..doar ca acum au pretentii....acei mostenitori au primit despagubiri deja de la tatal bunikului meu ..care este mort din anul 1986 dar a parasit locuinta in care bunikul meu a continuat sa traiasca din anul 1966...pe acest teren si locuinta nu exista documente care sa ateste vreun proprietar
Daca bunicul dvs. invoca uzucapiunea va dobandi drept de proprietate, mai precis o hotarare judecatoreasca ce va tine loc de titlu de proprietate. Apoi cu acest document face cadastru si isi intabuleaza dreptul la cartea funciara. Nu au ceilalti unchi nici un drept.
Buna seara. De acord cu toate indrumarile in ceea ce priveste uzucapiunea. Dar bunicul in ce mod a dobandit posesia? A cumparat terenul cu chitanta de mana? Terenul este al Primariei iar bunicul l-a ocupat si a edificat o constructie? Deoarece pentru a invoca uzucapiunea trebuie sa aveti si parati. Deoarece uzucapiunea este sanctionarea unui proprietar neposesor - care nu s-a interesat timp de mai mult de 30 de ani de bunul sau - de catre posesorul neproprietar.
Dar, daca aveti chitanta de mana, iar pretul a fost achitat integral, nu se pune problema uzucapiunii.
Bunicul meu a locuit in aceasta casa din momentul in care s-a nascut(1935),tatal sau a a parasit aceasta locuinta construind alta in care s-a mutat(1966)...bunicul meu s-a mutat si el in alta localitate(1992)...in aceasta locuinta ramanand tatal meu pana in momentul de fata...bunicul meu vine ocazional in vizita...deci ma gandesc ca se poate apela la uzucapiune pe ce data bunicul a locuit timp de 30 de ani neintrerupt,chiar mai mult, in aceasta locuinta...toate taxele si impozitele au fost platite pe numele bunicului meu

Alte discuții în legătură

Achizitie teren din jurul casei - uzucapiune posibila? catalinn008 catalinn008 buna ziua, am nevoie de un sfat. bunicii sotiei locuiesc intr-o casa de peste 20 de ani. In jurul anilor 2000 au cumparat casa de la primarie, insa nu si ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate prin uzucapiune predacamelia86 predacamelia86 AM CUMPARAT ACUM 33 DE ANI O CASA CU TEREN, CURTE SI TEREN INTRAVILAN DE LA O BATRANA CARE NU AVEA SOT ,COPII SI CARE A DECEDAT . TERENUL TOTAL ESTE DE 3000 m2 ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate teren Sandu Marian Sandu Marian Exista undeva o prevedere care spune ca dreptul de proprietate asupra unui teren stapinit peste 30 de ani, nu mai poate fi atacat? (vezi toată discuția)