avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua ,Presedintele si membri asociatiei au ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua ,Presedintele si membri asociatiei au dreptul sa introduca ...

Buna ziua ,Presedintele si membri asociatiei au dreptul sa introduca taxe care nu au legatura cu cheltuielile asociatiei? Au hotarit sa puna o taxa de 100 lei apartamentelor care au chiriasi cu toate ca nu au restante .Mentionez ca apartamentele sunt platite de proprietari din bani proprii Au denumot taxa ,Fond chirii;; spun dansi .dar nu are nimeni nimic inchiriat de la bloc .In ce baza a legi au voie sa-ti bage mana in buzunar si sa te fure (pentru ca asta fac )daca locuieste o persoana si vine cineva in vizita o zi doua ,i-ti trece imediat 2 pesoane .Nimeni nu a platit aceea 100 de lei fond de chirii si fireste sunt restantieri cu aceea suma plus penalizari ,acum au primit instintare ca -i trimite in instanta .Este corect? Au castig de cauza proprietari sau presedintele .Oricum mie mi se pare o excrocherie sa se erijeze in instituie a statului ..Multumesc anticipat pt. raspuns
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 11:56, 14 Ianuarie 2021
Credeam ca numai eu intampin greutati cu acel serviciu , asa este aveti dreptate si cu instantele , parca sunt vorbiti !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@eugarizan Primaria din urbea mea are un birou de indrumare si control al asociatiilor de proprietari. Denumirea lamureste cu ce ar trebui sa se invredniceasca ,,biroul", in fapt este o sinecura pt. lipitorii de afise ai primarului. Nu-s putini, 18 (optsprezece)!
@adaleximob Asociatiile au un ,,parlament" care legifereaza, de adunarea generala zic. Intocmai ca parlamentul mare, tot felul de tampenii care au putere de lege!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu au putere de lege, nu scrie nicaieri asa ceva. AG nu poate hotari orice :
Articolul 52
(1)Daca o hotarare a adunarii generale este contrara legii, statutului sau acordului de asociere a asociatiei de proprietari ori este de natura sa prejudicieze interesele proprietarilor, acestia sau orice persoana care se considera vatamata intr-un drept al sau pot/poate ataca in justitie respectiva hotarare.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@latka Ce ziceam eu, ce ati inteles dvoastra. Posibil sa ma consider un condeier mai bun decat sunt, dar mi-e greu sa cred ca n-ati inteles paralela! Ok, daca tot ne formalizam. Ramane cum am stabilit, ce hotaraste adunarea generala produce efecte. Trebuie sa precizez asupra cui? Cine se considera, va citez ,,vatamat intr-un drept al sau" are calea justitiei. Doar ca actul de justitie nu se infaptuieste de azi pe maine, dureaza.... Cat? Nimeni nu stie!
Ultima modificare: Joi, 14 Ianuarie 2021
DlGoe, utilizator

Alte discuții în legătură

Amenzile aplicate conform legii nr. 196/2018, art. 102, se aplică și în cazul în care se încalcă doar un singur articol sau o literă din articolele 56-58 din aceeași lege ? flory_mr flory_mr PRIMĂRIILE SUNT OBLIGATE SĂ DEA AMENZI PREȘEDINTELUI ȘI MEMBRILOR COMITETULUI EXECUTIV AL ASOCIAȚIEI DE PROPRIETARI DACĂ ACEȘTIA ÎȘI ÎNCALCĂ ... (vezi toată discuția)
Primăria este obligată să facă controale în asociațiile de proprietari, chiar și din oficiu ! flory_mr flory_mr Primăria este obligată să controleze Asociațiile de Proprietari reclamate de către proprietarii păgubiți, care au și dovezi explicite de abuzuri și de ... (vezi toată discuția)