Eu nu vad nicio justificare juridica in raspunsurile ca masina nu putea fi vanduta! Potrivit legii fiecare administrator (pentru ca nu vorbim de un consiliu de administratie ci de administratori care lucreaza separat si care, in lipsa unei conditii in actul constitutiv, au puteri depline) poate dispune de bunurile societatii cata vreme nu depasesc procentul din active prevazut de lege. Unde ar ajunge comertul daca pentru orice banalitate cum e vanzarea unei masini ar trebui AGA? Sa nu uitam ca exista societati cu structura complexa, iar legea a separat intocmai atributiile administratorilor si ale asociatilor.
m_m a scris:
Din ce inteleg eu, nu ar putea vinde bunurile firmei fara o adunare generala a asociatilor
Nu stiu de unde ati tras aceasta concluzie. Administratorii pot face toate actele pentru organizarea si bunul mers al societatii, inclusiv sa cumpere si sa vanda bunuri.
ELLABV a scris:
cand s-a vandut masina cel ce a cumparat trebuia sa ceara actul constitutiv - sa vada CINE POATA SA VAND MASINA, cine poate sa semneze actul de vanzare -cumparare.
Calitatea de reprezentant se dovedeste prin extras de la registrul comertului, iar daca sunt mai multi administratori, potrivit legii 31 "Dreptul de a reprezenta societatea apartine fiecarui administrator, afara de stipulatie contrara in actul constitutiv".