avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Se poate vinde masina firmei fara acordul asociatului?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Se poate vinde masina firmei fara acordul asociatului?

Buna ziua,
Sunt asociat cu o persoana intr-un SRL, fiecare detinand 50%. Cealalta persoana este si administrator.
Acesta a vandut masina firmei fara instiintarea mea, pe motiv ca firma avea datorii si trebuiau achitate.
Este posibil ca un asociat (si administrator) sa vanda bunurile firmei fara acordul celuilalt? Daca nu, atunci cum poate fi pedepsit?
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 13:20, 4 Ianuarie 2010
ELLABV a scris:
- art 76 - (1) din L 31/1990 - , iar m_m a revenit cu specificarea ca si dansul este administrator, iar in actul constitutiv sta scris ca administratori sunt ambii asociati, cu puteri depline si administratorii lucreaza impreuna.

In acest caz era nevoie de o decizie a administratorilor, nicidecum de una a adunarii generale a asociatilor (chiar daca in fapt sunt aceleasi persoane).

E ceva putin ciudat in povestea asta, avand in vedere ca unul din asociati nu stia ca e si administrator. La registrul comertului cine e inregistrat? Ma gandesc ca poate au survenit modificari in actul constitutiv si, chiar daca nu au intervenit dar numai celalat e inregistrat, atunci vanzarea ramane valabila iar societatea poate doar cere despagubiri de la administratorul semnatar.
Exista vreo posibilitate de a afla cine e inregistrat la registrul comertului, fara a ma deplasa in orasul respectiv?

Imi cer scuze ca pun intrebari stupide, dar sunt genul de roman care s-a trezit sa-si deschida o firma fara sa aiba cunostintele necesare si care a avut incredere orbeste in asociatul care s-a ocupat zilnic de firma (eu lucrand in alt oras).

Dupa un an de functionare am zis sa ma uit si eu pe acte si am descoperit cum eram furat la greu, iar acum incerc sa ma agat de orice posibilitate de a-l speria si de a recupera o parte din banii investiti.

Intrebare: daca prezint la judecata declaratii de la vanzatori ca au fost pusi sa vanda la negru (plus inregistrare audio in care recunostea asociatul) si ca pe cartea de munca au salariu mai mic decat primesc, vanzatorii patesc ceva?
- da, puteti solicita fara a va daplasa personal.
Puteti cere informatii de la registrul comertului din orasul in care a aflati sau, daca aveti vreo cunostinta cu cont pe ReCom, va poate da informatii din registrul online.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatii pot semna separat independent fiecare in limita unui plafon ContSters159316 ContSters159316 asociatii pot semna separat independent fiecare in limita unui plafon conform actului constitutiv adica am 2 asociati care au si calitate de ... (vezi toată discuția)
Demisie administrator raca raca Sunt administratorul unui SRL din 2006. Anul trecut asociatul unic a vandut firma unei alte persoane (tot asociat unic-cetatean strain) eu ramanand in ... (vezi toată discuția)
Administrator srl unic asociat sweetanny sweetanny In statutul unui srl cu unic asociat, la care administratorul difera de asociatul unic, poti introduce formularea: \"Societatea este administrată nelimitat, ... (vezi toată discuția)