avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Buna ziua , as dori o indrumare am constuit un balcon ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Buna ziua , as dori o indrumare am constuit un balcon legal cu ...

Buna ziua , as dori o indrumare am constuit un balcon legal cu autorizatie de construire am toata documentatia cu toate aprobarile mai putin finalizare si nu din rea vointa ci datorita nestiintei a considerat ca asa sa terminat. Acest balcon a fost construit in 1995 si acum cind am vrut sa fac cadastru cadastristul mia cerut procesul- verbal de finalizare pe care binenteles nu l-am avut acu nu stiu cum pot rezolva aceasta problema pentru a fi in legalitate . Multumesc !
Cel mai recent răspuns: ivan dobrita , utilizator 02:14, 17 Ianuarie 2021
In primul rand termenul de cadastrist nu exista. In al doilea rand firma la care a-ti apelat trebuia sa va ajute si sa va explice. Daca nu a facut acest lucru, fuga la alta firma.

Procesul-verbal trebuie sa il faca primaria. Avand in vedere ca a expirat autorizatia de obicei va dau o amenda de 2.000 de lei.

Rezolvare usoara si acceptata (nu peste tot) este sa se inscrie balconul in cartea funciara fara procesul-verbal de receptie. Adica constructiile efectuate fara autorizatie inainte de anul 2001 se pot inscrie in CF doar in baza certificatului fiscal. Astfel unele primarii sunt de acord sa elibereze o adeverinta (certificat de atestare a constructiei) pentru constructii edificate inainte de anul 2001 si care nu au procesul-verbal de receptie efectuat, in care se precizeaza ca constructia a fost edificata cu autorizatie dar nu detine proces-verbal de receptie.
Asta ar fi una dintre variante.

Alta varianta ar fi efectuarea unei expertize tehnice in constructii de catre un expert autorizat, si in baza acestei expertize sa se inscrie balconul in cartea funciara.

Va indrum sa faceti o vizita la primarie, la biroul urbanism si sa solicitati un punct de vedere.

Si ma repet inca o data, daca firma prestatoare nu v-a oferit informatiile necesare (macar cele de baza pe care le-am expus eu aici), nu are rost sa lucrati cu ei.
Ultima modificare: Vineri, 15 Ianuarie 2021
Vladislav20, utilizator
Va multumesc pentru raspuns.Lucrarea balconului a fost facuta de muncitori din constructii recomandati de prieteni meseriasii si-au facut treaba bine dar atit.nu a fost firma .Cred ca am inceput gresit de la inceput si trebuie rezolvata treaba si am sa incerc exact cum m-ati sfatuit.Multe multumiri .!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie imobil neterminat-pasi necesari achitionarii si continuarii lucrarilor. chele cezar chele cezar Stima! situatia este astfel:imobil construit in anul 2008,ramas in stadiul intermediar de constructie,adica tencuit interior-exterior cu mortar,acoperis din ... (vezi toată discuția)
Intrarea in legalitate DOROFTEILEGE DOROFTEILEGE Buna ziua, Sunt proprietarul unui teren si locuinta in sectorul 5 al capitalei dobandite prin contract vanzare cumparare, locuinta finalizata in anul 2008. Am ... (vezi toată discuția)
Se poate obtine cf pentru un apartament dintr-un imobil nou fara autorizatie de construire? PaulD91 PaulD91 Doresc sa cumpar un apartament intr-o zona centrala a unui oras. Constructia este 95% finalizata. Apartamentele inca nu au CF, dar constructorul spune ca ... (vezi toată discuția)