avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... As vrea sa imi fac o fundatie.
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

As vrea sa imi fac o fundatie.

As vrea sa imi fac o fundatie. Membri fondatori sunt obligati sa contribuie cu CASS si CAS? Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 28 Ianuarie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 18:26, 3 Martie 2021
Sunt obligati sa contribuie cu CASS si CAS doar cei care obtin diferite tipuri de venit. Ca membru fondator la fundatie nu obtii venit. Deci nu e cazul.
CAS si CASS se platesc pentru venituri. Fundatiile nu au membri. Deci nu vad ce legatura ar putea avea calitatea de fondator al unei fundatii cu probleme de tip CAS sau CASS sau orice alte chestiuni fiscale ( impozite, taxe....). Daca acei fondatori vor si avea ceva functii remunerate in cadrul fundatiei ( membri de consiliu director cu contract de mandat oneros, si prin urmare platiti cu indemnizatie, sau salariati) atunci desigur pe venitul lor fundatia retine si vireaza la bugetele publice impozitul pe venit si CAS si CASS si fundatia plateste contributie asiguratorie de munca , cum plateste orice angajator, nu are nicio relevanta ca e fundatie sau ca ei sunt si fondatori....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoanele care infiinteaza un ong (asociatie) pot fi si salariate? Alexutu123 Alexutu123 Persoanele care infiinteaza un ONG (Asociatie) pot fi si salariate in cadrul acestuia? (vezi toată discuția)
Ca singurul membru fondator al unei fundații pot avea salariu? Ion Deleacu Ion Deleacu Bună ziua, Ca singurul membru fondator al unei fundați cum pot fi plătit? Pot avea salariu? Mulțumesc (vezi toată discuția)
Dizolvare fundatie liana2014 liana2014 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti ce este de facut in cazul in care exista o neintelegereintre membri fondatori actuali privind restituirea acesteia catre ... (vezi toată discuția)