avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Persoanele care infiinteaza un ONG (Asociatie) pot fi ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Persoanele care infiinteaza un ONG (Asociatie) pot fi si salariate?

Persoanele care infiinteaza un ONG (Asociatie) pot fi si salariate in cadrul acestuia?
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Februarie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 16:52, 8 Martie 2024
Da. O asociație are membrii cu drepturi depline. În plus. Poate avea membrii voluntari și personal angajat cu contract de munca.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Februarie 2024
george-neagu, moderator
Da. Insa trebuie luate masurile necesare pentru evitarea conflictelor de interese, daca acele persoane care au fondat sunt cumva si membri in Consiliul Director ( ca altfel e total irelevant daca un salariat al unei asociatii sau fundatii este si membru sau fondator). . Daca pe membru asociatiei care e si membru in CD ii platesti pentru munca in calitate de membru CD faci contract de mandat cu titlu oneros, nu contract de munca si plata se numeste indemnizatie nu salariu si nu se aplica Codul Muncii. Daca insa e vorba de a fi salariate, faci contract de munca deci acea persoana cumuleaza functia ( renumerata sau nu) de membru CD cu cea de salariat. Trebuie atentie sa nu aiba in calitatea de membru al asociatiei sau al organului de adminsitrare a acesteia ( CD) atributii de indrumare si control ierarnic asupa postuli de salariat pe care il ocupa ca salariat, ca sa nu fie conflict de interese.... si la o eventuala decizie in AG sau CD care are influenta asupra acelui post de salariat ( ex. angajare, marire salariu, stabilire concediu de odihna si alte drepturi) sa nu participe la deliberare sau la vot, ca ar fi conflict de interese. In rest nu e nici o problema a cumula calitatea de membru al asociatiei cu cea de salariat al ei....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fuziune asociatii case de ajutor reciproc ContSters447136 ContSters447136 1. cand se face o fuziune intre 2 asociatii, si ma refer la case de ajutor reciproc, membri fondatori raman doar cei de la asociatia care a absorbit? cei ... (vezi toată discuția)
Raspundere membrii consiliului director intr-o asociatie non-profit alexandralazar alexandralazar Buna ziua, As vrea sa va intreb in caz de probleme intr-o asociatie non-profit, in ce masura membrii Consiliului Director al Asociatiei ar putea raspunde ... (vezi toată discuția)
Mai este necesar sa fie trecut in statut un cenzor? Lady64 Lady64 Buna ziua.Daca o fundatie are trei membri fondatori mai este necesar sa fie trecut in statut un cenzor? (vezi toată discuția)