avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Am contractat un credit ipotecar in 2008 la o banca, am platit 1 an de zile cite 1000 lei pe luna, iar in conditiile in care ni s-au redus sporurile din sectorul bugetar, am cerut o reesalonare a ratelor pentru ca sunt in imposibilitatea de a mai plati respectiva rata. Am depus o cerere, copie dupa fluturasul de salariu...si am fost refuzata pe motiv ca "nu constituie acest lucru un impediment in plata ratelor ulterioare". Drept urmare, am depus la banca doar jumatate din rata, pentru ca pur si simplu nu am avut bani!
...Dupa care primesc o instiintare din partea bancii care ma anunta ca " In cazul in care nu veti reusi sa onorati obligatiile de plata mai sus mentionate datorita unei situatii temporare generate de contextul economic actual, aveti posibilitatea de a adresa catre ... Bank SA o solicitare de reesalonare/rescadentare a facilitatii de credit acordate"..., adica, un fel de bataie de joc la adresa mea...#-o
Intrebarea mea e: in ce situatie pot trece la executare silita? E posibil sa ma lase fara casa daca totusi am depus o parte din rata?
Va multumesc
Ultima modificare: Luni, 4 Ianuarie 2010
Arisandy, utilizator
Cel mai recent răspuns: Arisandy , utilizator 20:41, 10 Noiembrie 2010
Greu de raspuns. Cred ca decizia executarii silite apartine exclusiv bancii. In mod normal, executarea silita se declanseaza atunci cand creditorul inregistreaza debite restante. La dvs....exista si nu. Banuiesc ca se va face o analiza interna si, cel mai probabil, va avea loc o reesalonare a creditului. Mi-e greu sa cred ca vor trece la executare silita avand in vedere buna credinta a dvs. care totusi achitati partial rata. Atat cat se poate.

platiti sau faceti rescadentarea altfel, sunteti la mana lor. va pot executa pentru orice suma restanta si neplatita
In functie de banca si de clauzele din contract da ar putea , dar cat timp sunteti de buna credinta si lunar mergeti la plata chiar daca cu sume mai mici decat cuantumul ratei, banca va incerca sa va invite la o discutie privind o reesalonare- sigur nu veti fi exonerati de penalitatile sumelor restante. In general bancile evita sa ajunga la executare ,mai ales daca clientii dau dovada de buna credinta si vin lunar la plata .
Totusi incercati la o alta agentie a bancii sau la sucursale sa discutati direct cu cineva concret asupra contului dvs. Daca nu gasiti deschidere din partea bancii desi sper totusi sa primiti, cereti din nou ajutor insa ar fi de folos contractul de credit .
Bafta!
Este posibil ca atunci cand achhitati o parte din rata aceasta suma sa ramana pe contul curent pana suma ce se afla in cont este egala cu rata. Apoi pentru ca nu este achitata rata curg, pe langa dobanzi curente , acele dobanzi penalizatoare care se achita inaintea ratei. Trebuie sa vedeti ce clauze aveti in contract. Este posibil sa constatati ca sunteti in urma cu mai multe rate decat credeti.
Este posibil sa inceapa executarea, desi in conditiile pietei imobiliare, cred ca o sa obtineti reesalonarea creditului dar in alte conditii- eventual perioada mai lunga si dobanda usor mai mare.
Multumesc foarte mult pentru raspunsuri.
M-am lovit de refuzul tuturor creditorilor. #-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incapacitate de plata a ratelor la credit in franci elvetieni zizinio zizinio am un credit in franci,de ceva timp nu pot sa mai platesc ratele intregi,creditul este de nevoi personale fara ipoteca.as vra sa stiu ce se intimpla cand se ... (vezi toată discuția)
Reesalonare sau rescadentare ancuta2003 ancuta2003 Buna dimineata,va rog sa ma ajutati cu un sfat sau un raspuns la problema mea.Am un credit ipotecar in franci elvetieni si la momentul actual a ajuns sa fie ... (vezi toată discuția)
Restante banci dritaS dritaS am ramas in urma cu achitarea ratelor la banca(lunar am depus o suma, dar mai mica 100 ron in loc se 370 ron ) iar acum am primit o somatie de executare ... (vezi toată discuția)