avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pot refuza plata energiei termice la intretinere? Buna ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pot refuza plata energiei termice la intretinere? Buna ziua Am ...

Pot refuza plata energiei termice la intretinere?
Buna ziua
Am un apartament de 4 camere la etajul 10 in Bucuresti. In luna decembrie temperatura din apartament a fost in jur de 12 grade, chiar daca aeriseam zilnic caloriferele, in timp ce la etajele mediane temperatura era de 20-22 grade. Am adus la cunostinta presedintelui asociatiei acest lucru si i-am trimis chiar si poze pentru a vedea ca nu exagerez. Mi s-a recomandat sa imi verific instalatia interioara. Am schimbat tevile de tur si retur de la calorifere cu tevi noi din cupru, am pus aerisitoare automate la cele 5 coloane de alimentare cu caldura din apartament, cheltuind peste 4000 lei, dar rezultatul este cam acelasi. In zilele in care Termoenergetica a functionat mai aproape de parametrii am mai primit ceva caldura, iar in alte perioade, calorifere au ramas reci, fara circulatie.
Va rog sa ma ajutati cu raspunsuri la urmatoarele intrebari:
1. Exista prevederi legislative care sa permita refuzarea platii integrale sau partiale pentru incalzire din factura de intretinere, in care calculul se face in functie de cota parte a apartamentului?
2.In cazul in care ceilalti proprietari nu doresc introducerea unor repartitoare de costuri, exista vreo prevedere care sa permita montarea si recunoasterea acestora numai pentru un apartament?
Va multumesc anticipat pentru sugestii
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:06, 7 Februarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. NU
2. NU

Puteti incerca sa faceti demersuri pentru debransare si montare de centrala termica. Cu cei 4000 bagati deja rezolvati o parte din costuri.
1-Nu
2-Nu
numai cu acordul participantilor la adunarea generala se poate hotari instalarea de repartioare individuale de cost

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debransare radet damxie damxie Buna ziua, as vrea sa va supun atentiei urmatoarea problema: am cumparat un apartament care are o centrala termica instalata, si care deocamdata functioneaza ... (vezi toată discuția)
Ordinul 343 anrsc,nelamurire. pintilescusorin pintilescusorin Locuiesc la etajul 4 al unui imobil cu 4 etaje,sunt debransat de la CET,am centrala termica de apartament,cei 3 vecini de pe palier cu mine sunt bransati la ... (vezi toată discuția)
Repartitoarele de costuri opreaanca opreaanca Va rog frumos sa-mi spuneti si mie daca dintr-o scara de bloc cu 14 apartamente cu repartitoare montate de firma Techem, 8 proprietari doresc sa renunte la ... (vezi toată discuția)