avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cum pot afla tot instoricul locuintelei mele? Au fost ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cum pot afla tot instoricul locuintelei mele? Au fost 3-4 proprietari ...

Cum pot afla tot instoricul locuintelei mele? Au fost 3-4 proprietari ... unde pot afla mai multe detalii (copii dupa contracte , acte notariale , din tribunal etc) , ma pot adresa la ANCPI ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: darkynok , utilizator 10:09, 12 Februarie 2021
Puteti obtine de la OCPI copii conforme cu originalul aflat in arhiva OCPI dupa toate actele prin care s-a transmis dreptul de proprietate asupra imobilului, de la deschiderea cartii funciare si pana in prezent.
Multumesc pt raspuns. La recomandarea dvs astazi am depus cererea. Sper sa imi ofere ce caut: copie dupa factura de plata emisa de dezvoltator primului cumparator.

MihailZC a scris:

Puteti obtine de la OCPI copii conforme cu originalul aflat in arhiva OCPI dupa toate actele prin care s-a transmis dreptul de proprietate asupra imobilului, de la deschiderea cartii funciare si pana in prezent.

Cel mai probabil nu o veti gasi in arhiva OCPI, nu stiu de ce ar fi depusa acolo ... dar puteti incerca. Daca primul cumparator nu o are sau nu vrea sa v-o elibereze, puteti incerca sa aflati (de la OCPI, daca nu stiti deja) la ce birou notarial a fost incheiat contractul cu primul cumparator si sa va adresati acelui birou notarial in sensul obtinerii unei copii, daca actul a fost retinut in arhiva. Unde aveti nevoie sa folositi acest document?
Cand s-au facut actele, s-a facturat inclusiv pretul terenului, dar in CV este dat cu titlu de folosinta nu proprietate. (Vecinii meu au aceasta factura aferenta apartamentului lor) dar inaintea mea fiind mai multi proprietari, s-a pierdut.
Acestia au reusit sa obtina terenul de la dezvoltator. Mie imi cer 15.000 euro.

MihailZC a scris:

Cel mai probabil nu o veti gasi in arhiva OCPI, nu stiu de ce ar fi depusa acolo ... dar puteti incerca. Daca primul cumparator nu o are sau nu vrea sa v-o elibereze, puteti incerca sa aflati (de la OCPI, daca nu stiti deja) la ce birou notarial a fost incheiat contractul cu primul cumparator si sa va adresati acelui birou notarial in sensul obtinerii unei copii, daca actul a fost retinut in arhiva. Unde aveti nevoie sa folositi acest document?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot obtine incheierile de carte funciara? bubu.g bubu.g Buna dimi!Dc ma poate ajuta cineva sa-mi spuna care sunt pasii de urmat in cazul in care sunt proprietar(persoana juridica SA)pe mai multe imobile si am ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare/ cumparare teren intravilan adrianlutea adrianlutea Buna ziua! Va rog sa ma ajutati! Am gasit recent un act de vanzare/cumparare, in care tatal meu a cumparat o suprafata de teren intravilan Cum fac sa intru ... (vezi toată discuția)
extras de carte funciara pentru informare niccu niccu Buna ziua, Incerc de doua luni sa obtin un Extras de carte funciara pentru informare pentru un teren apartinand unei rude ! OJCPI imi cere copii legalizate ... (vezi toată discuția)