Buna ziua si la multi ani, innainte de revelion am fost la socrii mei si este foarte greu cu locul de parcare, ei stau pe o ulita cu case si drumul este foarte ingust ca sa pot parca masina pe marginea drumului, eu parchez masina in fata unei porti dar la circa 15 metrii distanta de poarta, omul care locueste acolo m-a amenintat de multe ori ca-mi sparge masina daca o mai parchez in acel loc, desii el are loc sa treaca pe langa mine, eu foarte rar ma duc la socrii si atunci cand ma duc stau doar 2-3 ore, chiar in ziua de revelion am fost amenintat cu o secure de catre acel vecin iar eu l-am lovit si s-au calmat spiritele, am fost si la politie iar un politist a stat de vorba si cu domnul si i-a dat un avertisment,dupa care mi-a zis acel politist sa nu-mi fac griji ca s-au calmat spiritele dar eu nu cred, acel nene de care am fost amenintat mi-a trimis vorba ca o sa-mi sparga masina in ciuda faptului ca am apelat la politie, mi-a frica sa nu-mi sparga masina pe viitor, ce pot sa fac?
@R.Gabi- Dle Radu va multumesc pentru precizare!=D>
@ Stimabile Kuky ..666? Faptul ca cineva vine spre dumneavoastra de la camp si are coasa in mana si va spune ca daca nu va mutati masina o sa aiba el grija sa va "aranjeze" masina se numeste amenintare si este prevazuta ca infractiune in Codul Penal. Faptul ca dvs l-ati pocnit pentru a va arata forta este tot infractiune si se gaseste tot in Codul Penal la lovire! Era legitima aparare daca el ridica securea sau coasa sau ciocanul ca sa va dea in cap! Sau daca incerca sa va injunghie cu un cutit! Simpla tinere in mana a acelei securi nu este infractiune! Ati avut mare noroc ca politistul de la acel post de politie a fost nepriceput sau indulgent! Fiindca in mod normal trebuia sa va faca dosar penal la amandoi! Vecinului pentru amenintare si dvs pentru lovire daca vecinul depunea plangere(si ar fi depus vazand ca i se intocmeste dosar pentru amenintare)!
Incercati sa nu mai dati interpretari actiunilor oamenilor fiindca la un moment dat veti avea mari probleme cu legea! Motivatia ca "l-am pocnit fiindca de unde era sa stiu eu ce intentie are" este puerila si nu poate tine decat in fata unor copii cand se joaca in spatele blocului. Daca ati ajunge in fata procurorului si dati o astfel de motivatie faptelor va spun eu ca ajungeti rau ...rau de tot! Cu astfel de motivatii puteti pocni pe oricine se uita urat , are vreo scula in mana(cheie franceza , levier , coarba etc) si vine sa va intrebe ceva. Ori , cum dvs nu stiti ce are de gand , il pocniti preventiv!B-) Nu tine!
V-am sfatuit : aplanati conflictul si rugati-va sa nu il invete cineva pe vecin sa va faca vreo plangere penala ca va pricopsiti si cu un dosar penal pentru lovire!B-)
Buna seara ,asa cum sunteti sfatuit incercati stabilirea unei relatii civilizate de intelegere cu acel om ,pozitiile de forta nu aduc decat la manifestarea fortei.Daca tot mergeti asa rar si stati asa putin ,nu inteleg ,fiind vorba de o casa , de ce nu puteti parca masina in curtea socrilor ,sau sa anuntati venirea pt eliberarea locului daca este asa limitat.
Daca acum s-au calmat spiritele, cred ca nu are rost sa ne dam cu parearea despre ce fapte se comit!
Cel mai bine incercati stabilirea unei relatii civilizate de intelegere cu acel om , deoarece pozitiile de forta nu duc decat la manifestarea fortei si ...
Succes!
simpla tinere a unei securi reprezinta dorinta mea de a face o fotografie cu un vinat ,un peste sau un mistret .Daca exageram asa inseamna ca suntem atinsi de virusul codului pen si a cod de proc pen care dovedesc puterea cunostiintei proprii asociat cu aceste legi.Chiar nu ne mai potolim ? mai avem multe de facut pt noi ,pt copii,pt ce urmeaza.....