avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... amenintare cu securea, si cu moartea
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

amenintare cu securea, si cu moartea

Buna ziua si la multi ani, innainte de revelion am fost la socrii mei si este foarte greu cu locul de parcare, ei stau pe o ulita cu case si drumul este foarte ingust ca sa pot parca masina pe marginea drumului, eu parchez masina in fata unei porti dar la circa 15 metrii distanta de poarta, omul care locueste acolo m-a amenintat de multe ori ca-mi sparge masina daca o mai parchez in acel loc, desii el are loc sa treaca pe langa mine, eu foarte rar ma duc la socrii si atunci cand ma duc stau doar 2-3 ore, chiar in ziua de revelion am fost amenintat cu o secure de catre acel vecin iar eu l-am lovit si s-au calmat spiritele, am fost si la politie iar un politist a stat de vorba si cu domnul si i-a dat un avertisment,dupa care mi-a zis acel politist sa nu-mi fac griji ca s-au calmat spiritele dar eu nu cred, acel nene de care am fost amenintat mi-a trimis vorba ca o sa-mi sparga masina in ciuda faptului ca am apelat la politie, mi-a frica sa nu-mi sparga masina pe viitor, ce pot sa fac?
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 13:10, 4 Ianuarie 2010
Eu nu incerc sa contrazic pe nimeni si citesc cu mare placere toate sfaturile pe care le primesc, in acel conflict nu l-am lovit pe domnul cu securea preventiv si nu am interpretat de capu' meu, el a ridicat securea la mine si atunci l-am lovit ca sa ma apar,daca nu il loveam eu primul ma lovea el cu securea in cap,(mai ales ca acel domn a mai fost in puscarie) mii se pare firesc sa ma pot apara.. Cum e pana la urma cu legitima aparare? trebuie sa astept sa fiu lovit ca sa fie legitima aparare? apararea oricarui om trebuie sa fie in asa fel ca sa nu patesc nimik daca este atacat, sau sa presupunem ca pe viitor imi v-a sparge masina, eu sa stau sa ma uit si sa sun la 112? pana vine politia mi-e sparta toata masina. oricum am rezolvat cu omul acel conflict citind sfaturile bune pe care l-eam primit si ne-am imprietenit
Continuati sa vorbiti despre lucruri pe care nu le cunoasteti si probabil, nici nu le intelegeti.
Conform prevederilor Codului Penal,legitima aparare este atunci cand forta de aparare nu este disproportionata fata de forta atacului,nici mai mica ,nici mai .
mare,chiar daca este greu de dovedit.
La dvs.exista o simpla amenintare,chiar cu securea in mana(nu aveati de unde sa stiti ca va va lovi,iar faptul ca fost arestat,nu constituie un argument in apararea dvs).
Daca totusi vreti sa invatati ceva,din cele ce ati fost sfatuit,invatati,daca nu,eu cred ca trebuie sa be oprim si fiecare sa faca ce se pricepe mai bine,recunoscandu-ne astfel,in mod reciproc competentele .
r.gabi a scris:

Conform prevederilor Codului Penal,legitima aparare este atunci cand forta de aparare nu este disproportionata fata de forta atacului,nici mai mica ,nici mai .
mare,

Pai cum vine asta ?
Adica daca eu aveam o secure tot ca aia putem cioparti atacatorul si daca aveam mainile goale n-avem voie sa-i fac nimic ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loc de parcare ''rezervat'' fara contract de concesiune Ionutbog Ionutbog Locuiesc la etajul 1 si vecinul care locuieste in apartamentul de la parter mi-a solicitat sa-mi mut masina de pe trotuarul din dreptul gardului lui pe motiv ... (vezi toată discuția)
Injurii calomnioase ContSters273946 ContSters273946 Buna ziua.As dorii sa stiu ce as putea face cu situatia aceasta. Am cumparat acum cateva zile un loc de parcare peste strada de blocul meu si initial acolo ... (vezi toată discuția)
Buna seara, recent m-am mutat la casa. din pacate nu pot parca ... CatalinM1989 CatalinM1989 Buna seara, Recent m-am mutat la casa. Din pacate nu pot parca masina in curte din cauza vecinilor ( toate masinile sunt parcate pe dreapta, iar casa mea ... (vezi toată discuția)