avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Buna ziua. O asociatie se poate functiona ca si un ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Buna ziua. O asociatie se poate functiona ca si un partid local? ...

Buna ziua. O asociatie se poate functiona ca si un partid local? Se poate sa aiba candidati la alegerile locala?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:08, 15 Februarie 2021
Candidaturile pentru consiliile locale și consiliile județene, precum și cele pentru primari și președinți ai consiliilor județene se propun de partidele politice sau alianțele politice constituite potrivit Legii partidelor politice nr. 14/2003, republicată. Se pot depune candidaturi și de către alianțele electorale constituite în condițiile prezentei legi, de către organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale prevăzute la art. 8 din Legea nrt.115/2015 , precum și candidaturi independente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie electorala vasea_13 vasea_13 Legislatie electorala Propun spre dezbatere prevederile art. 26 din Legea 115/2015 privind alegerea autorităților administrației publice locale, modul de ... (vezi toată discuția)
Semnătură susținere mai mulți candidați kovacs_stefan kovacs_stefan Pot să semnez (cu buletin-serie...) pentru susținere pe mai multe liste a unor candidați? Mulțumesc! (vezi toată discuția)
De cate voturi e nevoie pentru a deveni consilier local? Olivian1 Olivian1 Buna! De cate voturi e nevoie pentru a deveni consilier local independent la o comună cu 1600 de votanți? (vezi toată discuția)