avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Impunere din oficiu TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Impunere din oficiu TVA

Bună ziua.
Știți cumva cum se calculează impunerile din oficiu pentru plata TVA-ului pentru o întreprindere individuala ce are cod caen 0111? Aceasta ii nu a depus declarațiile și a fost scoasa de la plătitor de tva după care i-au fost emise impuneri din oficiu. Cum au calculat ei tva-ul având în vedere ca cerealele se vând fără tva(taxare inversa)?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Palaghia , Contabil 10:39, 23 Februarie 2021
Faptul ca v-a fost ANULAT codul de TVA din cauza nedepunerii declaratiilor, NU inseamna ca ati fost scos de la platitori de TVA. Cu alte cuvinte, ati fost penalizat pentru nedepunerea deconturilor de TVA, dar obligatia colectarii a ramas. Totodata, conform art. 330 (masuri de simplificare), taxarea inversa se aplica in situatiile in care ambii parteneri sunt inregistrati in scopuri de TVA cu cod de TVA VALID, ceea ce nu este cazul la dvs.
Asadar, mecanismul de stabilire din oficiu este unul simplu, ANAF-ul avand probabil livrarile dvs. in perioada in care codul de TVA a fost anulat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxarea inversa RaduGheorghe RaduGheorghe Am o intreprindere familiala, cu obiect de activitate cultivarea de cereale. Am vandut productia pe anul agricol fara TVA, dar am cumparat samanta si desi pe ... (vezi toată discuția)
Tva taxare inversa narcisal narcisal Va rog, daca ma poate lamuri cineva! In cazul achizitiei de cereale - grau pentru insamantat, operatiune cu taxare inversa, achizitorul ... (vezi toată discuția)
394-taxare inversa cereale....ajutor! ContSters86219 ContSters86219 In declaratia 394 pt. ianuarie 2012 trebuie sa introduc o livrare de cereale. Completez doar baza de impozitare? Ma gandesc ca nu pun si TVA aferent pt. ca pe ... (vezi toată discuția)