avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna seara Un angajat si-a trimis demisia in data de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna seara Un angajat si-a trimis demisia in data de 16.02 fara ...

Buna seara

Un angajat si-a trimis demisia in data de 16.02 fara preavizul de 20 zile semnat in contract.In aceasta perioada este absent de la locul de munca.Maine vreau sa ii inregistrez demisia.Cum trebuie sa procedez cu pe
zilele din 16-23.02.2021
Ii suspend contractul ptr absente nemotivate?
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Rayonsil , utilizator 17:15, 24 Februarie 2021
Il pontati nemotivat ... ii puteti supenda c.i.m. incepand cu data de 23.02.2021.
Asadar pentru zile din 16-23.02 il pontez nemotivat iar in 23 ii desfac contractul de munca?

Cornel Vasile a scris:

Il pontati nemotivat ... ii puteti supenda c.i.m. incepand cu data de 23.02.2021.

Desfacerea c.i.m. nu se poate face fara efectuarea cercetarii disciplinare.
Ultima modificare: Marți, 23 Februarie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Am inteles ca trebuie cercetare disciplinara.Angajatul a fost in carantina dispusa de autoritatile daneze pe teritoriu danez.Pentru perioada carantinarii doreste diurna externa si din acest motiv a plecat fara preaviz.
1Daca ii accept demisia fara preaviz ii pot cere daune-intere ptr prejudiciul creat firmei?Demisie trimisa in 16.02 fara preaviz.
2Daca incep procedura de cercetare disciplinara schimba cu ceva situatia cu diurna externa?
Multumesc


Cornel Vasile a scris:

Desfacerea c.i.m. nu se poate face fara efectuarea cercetarii disciplinare.

Pe durata concediului medical ,nu se acorda diurna.

"Art. 44 prevede la alin. (2) din Codul muncii, faptul ca salariatul delegat este indreptatit la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de delegare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.

Asadar, salariatul delegat este indreptatit sa primeasca indemnizatie de delegare. Or, salariatul aflat in concediu de odihna sau in incapacitate temporara de munca cu sau fara spitalizare nu mai este un salariat delegat intrucat nu mai presteaza activitate in afara locului sau de munca.

In consecinta, in perioada de incapacitate temporara de munca angajatorul are obligatia sa plateasca salariatului indemnizatie de incapacitate temporara de munca, diurna nedatorandu-se intrucat salariatul nu se mai afla in delegare".
Detalii : [ link extern ]

Alte discuții în legătură

Fostul meu patron vrea sa-mi faca rau pe nedrept. alex1986jo alex1986jo Buna ziua. Am si eu o problema. Am lucrat la o societate care incepand cu data de 16.01.2012 m-a dat in concediu fara plata fara sa semnez vreun act oficial si ... (vezi toată discuția)
Art61 litera a din codul muncii Corcodel nico Corcodel nico Buna ziua.sotul meu a lucrat 9ani la o societate de confectii textile.intre timp a gasit altceva mai bun de lucru.a facut cerere de incetare a activitatii si a ... (vezi toată discuția)
Demisie-art 81 pct 8 liveomars liveomars La insistentele angajatorului( nu mi-a dat salariul la timp,a chemat politia la serviciu si m-a dat afara din cladire) mi-am dat demisia cu art 81 pct 8 cu ... (vezi toată discuția)