avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Copil carantinat, solicitare plata test covid pt ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Copil carantinat, solicitare plata test covid pt eliberare aviz pt scoala

Buna ziua,

In clasa copilului este un elev confirmat COVID pozitiv.

In aceasta situatie, toata clasa trebuie sa intre in carantina sau doar 4 copii, cei care au stat in fata/spate/stanga/dreapta copilului pozitiv?

Copilului (dat de scoala contact direct) care a stat in carantina 14 zile, i se cere la intoarcerea in colectivitate aviz de la medicul de familie.
Medicul de familie ii spune ca ii poate da avizul daca ii face un test covid rapid.
Lucru pentru care ne taxeaza cu 100 RON.

As dori daca se poate sa ma ajutati cu urmatoarele informatii:

1) cand apare un caz covid la o clasa (copiii sunt in cls a IV a) intra doar 4 copii in carantina sau toata clasa? (as dori sa-mi spuneti titlul de lege unde este mentionat acest lucru).

2) este la latitudinea medicului de familie sa ceara sau nu test covid, sau procedura cere a se face test covid? (in conditiile in care copilul nu are niciun simptom de covid)

3) testul solicitat ar trebui sa fie gratuit pentru copil? de ce ni se solicita sa platim 100 lei? daca nu avem posibilitatea platii acestei sume, copilul nu mai are dreptul la invatamant la clasa? Nu este accesul la invatamant gratuit in Romania? (la aceasta intrebare va rog de asemenea sa imi comunicati daca este mentionat in lege acest lucru privind gratuitatea sau taxarea testului Covid)

Multumesc frumos.


Cel mai recent răspuns: Alina07 , utilizator 10:04, 27 Februarie 2021
Buna dimineata!

Nu ma poate ajuta nimeni cu un raspuns la situatia prezentata?

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Covid liceu - sub pres kjjjwiukgesivp kjjjwiukgesivp Buna ziua! Am un copil intr-un liceu din Ilfov si in clasa lui exista foarte multe nereguli in legatura cu pandemia covid. Multi elevi din colectiv nu respecta ... (vezi toată discuția)
Perioada dintre ziua in care salariatul anunta la dsp aparitia ... dan_cornea@yahoo.com dan_cornea@yahoo.com Perioada dintre ziua in care salariatul anunta la DSP aparitia simptomelor de Covid 19 (fiind anuntat sa stea acasa ca vine ambulanta sa-l testeze) si ziua ... (vezi toată discuția)
Test pozitiv dupa 14 zile de izolare Adrian_Ilie_Argesanu Adrian_Ilie_Argesanu Buna ziua! Un membru al familiei a fost pozitiv, a stat 14 zile in carantina acasa, la iesire i s-a cerut test negativ pentru intoarcerea la munca, dar la ... (vezi toată discuția)