avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... inregistrarea noului presedinte al asociatiei de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

inregistrarea noului presedinte al asociatiei de proprietari ...

inregistrarea noului presedinte al asociatiei de proprietari este obligatorie a se face la judecatorie cf O.G. nr. 26/2000??
Cel mai recent răspuns: Bibi62 , utilizator 16:51, 27 Februarie 2021
Da,
Asociatia de proprietari nu functioneaza sub prevederile OG 26/2000. Asociatiile de proprietari functioneaza dupa legea 196/2018, si mai nou nu mai trebuie inregistrat organul de conducere la judecatorie, dar presedintele trebuie sa fie semnatar al acordului de asociere, membru al asociatiei. In termen de 30 zile de la alegere noul comitet se comunica primariei de care apartineti, servicul relatii cu asociatiile de proprietari. Asociatiile de chiriasi functioneaza dupa O.G. 26/2000 actualizata.
Art. 17 alin. 8 din Legea nr. 196/2018 prevede: "Acordul de asociere şi statutul asociaţiei de proprietari, actualizate, se depun de către preşedintele asociaţiei de proprietari, ori de câte ori sunt modificări, la judecătoria în a cărei rază teritorială se află condominiul."
Am găsit pe www.rolii.ro destul de multe dosare în care Instanțele fac legătura dintre Asociațiile de Proprietari și O.G. nr. 26/2000, deoarece are cam aceleași principii juridice !
Marea și grava problemă a Asociației noastre, este faptul că are aceleași Acte Constitutive din ... 1997 !
Statutul și Acordul de Asociere ale Asociației de Proprietari nr. 71 din Brăila sunt ne-actualizate la Judecătoria din Brăila de acum ... 23 de ani !!!
Astfel, noi am avut convocați pentru Adunările Generale anterioare ... decedații și ne-proprietarii, cei care figurau în 1997 ???
Faptul că Acordul de Asociere este în copie la Judecătorie, cu proprietarii și membrii de acum ... 23 de ani arată că A.P.71 Brăila FUNCȚIONEAZĂ TOTAL ILEGAL, dacă nu și-a actualizat Actele Constitutive !
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Februarie 2021
flory_mr, utilizator
1 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nici nu pot dormi dinc cauza problemelor de la Asociatia de proprietari din care faci parte (parca A 71 Braila)...
Personal, tot am raspuns unor mesaje propuse de dumneata, aici pe forum, dar degeaba. Om bun, brailean ce esti - "pune mana" si oraganizeaza, doar la scara blocului tau o asociatie de proprietari compusa din 15-20 de proprietari. Este atat de simplu, dupa care vii aici pe forum si ne explici cat de bine va descurcati.
Lasa-i domnule pe cei din asociatia veche sa-si duca traiul sa-si manance malaiul si pune capul pe perna dumitale ca viata-i scurta, pricepi ce zic? Aici se potiveste foarte bimne zicala romaneasca - cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia ! Cand ai observat ca treburile merg prost, ca "sefii asociatiei"sunt niste golani, schimba macazul, ca doar nu suntem in iobagie, legati de glie, nu?
Frate, ne-am plictisit de problemele orasulului Braila, dar tot ajung eu pe-acolo. Am cati-va prieteni in BR, unul chiar este / a fost cenzor la una dintre asociatii, altul economist la o unitate de productie in BR, oameni seriosi, cu reponsabilitati, dar dumneata, de cati-va ani intreci orice limita... Dar daca asta este pasiune ta - cu placere.
Fereasca Cel de sus !
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Februarie 2021
Adam Grecu, utilizator

Alte discuții în legătură

O asociație de proprietari care nu și-a mai actualizat actele constitutive la judecătorie de foarte mult timp, este în ilegalitate totală ! flory_mr flory_mr Am aici un exemplu dintr-o scară de bloc, care arată că actele constitutive ale A.P. nr. 71 din Brăila nu mai sunt legale în anul fiscal 2019, deoarece ... (vezi toată discuția)
Actualizare statut asociatie de proprietari cf legii 196/2018 ceraselacera ceraselacera Pentru actualizarea statutului si a acordului de asociere stiu ca trebuie depuse la judecatorie noul statut si un act aditional la acordul de asociere. A depus ... (vezi toată discuția)