avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua,socrul meu are 4 copii si are 4 case din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua,socrul meu are 4 copii si are 4 case din care a facut ...

Buna ziua,socrul meu are 4 copii si are 4 case din care a facut partaj cu soacra mea si 3 din ele sunt pe numele ei(nu au divortat.)ei doresc ca sa imparta cate 2 case la 2 dintre copii si la ceilalti nu pentru ca nu vorbesc.Noi nu avem bani pentru a face contract de vanzare cumparare cu extras de cont.tin sa punctez ca 3 dintre copii nu sunt ai soacrei mele doar ai socrului meu.intrebarea mea este ce putem face pentru ca in cazul in care doamne fereste socrul meu moare si celalti 2 copii vor si ei parte...donatia poate fi atacata de copii socrului meu daca donatia o face soacra mea ea nefiind mama de sange cu ei?sa dati-ne un sfat va rog
Ultima modificare: Joi, 11 Martie 2021
Alexademir, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexademir , utilizator 14:05, 12 Martie 2021
Cel natural poate ataca un asemenea act, doar dacă i se încalcă rezerva succesorală, adică dacă el nu a primit nimic.
Dacă a primit și el o casă, nu mai are motiv temeinic de a ataca celelalte acte, că pierde procesul.
Ultima modificare: Vineri, 12 Martie 2021
Dapix, utilizator
Casele celui de sange,sunt deja pe numele lui prin contract de vanzare-cumparare , si cele care ar trebuii sa i le doneze sotului meu sunt pe numele soacrei mele...in conditiile astea poate ataca? Multumesc frumos pentru raspunsurile dv si pt timpul acordat.

Dapix a scris:

Cel natural poate ataca un asemenea act, doar dacă i se încalcă rezerva succesorală, adică dacă el nu a primit nimic.
Dacă a primit și el o casă, nu mai are motiv temeinic de a ataca celelalte acte, că pierde procesul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Socrul vrea să ne dea nouă casa pe care a moștenit-o de la părinți. cum ar trebui să facem contractul ca să nu se poată ,,strica''? Camelia natalia Camelia natalia Socrul vrea sa ne dea casa noua sa fie pe numele nostru.el este intabulat sungur pe casa.in momentul cand el ne da casa este nevoie si de semnatura ... (vezi toată discuția)
Mostenitori imobil al unui parinte casatorit a doua oara sourcherry31 sourcherry31 Buna ziua ! Am dori sfatul dvs. cu privire la urmatoarea situatie: acum cateva zile ,socrul meu impreuna cu sotia sa din a doua casatorie au achizitionat un ... (vezi toată discuția)
Un apartament donat de mama fiului se poate ulterior trece si pe numele sotiei? foxyvanila foxyvanila daca soacra a donat apartamentul fiului ei fara a trece in acte si nora se mai poate face ceva ca nora sa apara ulterior pe contract sau carte funciara astfel ... (vezi toată discuția)