avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vechime in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vechime in munca

Va salut pe toti! Stie cineva sa-mi raspunda la urmatoarele intrebari?
In cazul in care esti absolavent si licentiat a doua facultati beneficiezi de vechime in munca pentru ambele sau numai pentru prima? In cazul masteratului, cum e ? Si in cazul acesta se beneficiaza de vechime?
Cel mai recent răspuns: Monica Nicolau , Consilier juridic 16:23, 7 August 2006
Raspunsul la intrebarea ta se gaseste in art.38 alin.1 lit. b) si alin.2 din Legea pensiilor nr.19/200
Astfel, conform legii, asiguraţii care au absolvit mai multe instituţii de învăţământ superior, beneficiază de asimilarea, ca stagiu de cotizare (adica vechime in munca), a unei singure perioade de studii, la alegere.
Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie pensie fara toti anii de facultate aidu aidu Am primit decizia, in care au fost retinuti aproape 11 ani vechime, dintre care 5 asimilati (facultate). Cand am depus dosarul am anexat 1 singura diploma de ... (vezi toată discuția)
Facultatea=vechime dalis dalis as vrea sa stiu daca facultatea e considerata vechime in urmatoarele conditii: am lucrat din timpul facultatii pe post de 'functionar' stare care a continuat ... (vezi toată discuția)
Vechime pentru perioada studiilor dserban dserban Buna ziua, Eu am doua licente la zi (de 3 ani fiecare) dintre care 1 an am mers in paralel la ambele si un master de 2 ani. Care este vechimea de care ... (vezi toată discuția)