avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contractul de comodat incheiat pentru sediu social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contractul de comodat incheiat pentru sediu social

Buna ziua!
In contractul de comodat incheiat intre mine ca si proprietar al constructiei si societatea comerciala, a fost incheiat un contract de comodat pentru sediul social. In contractul de comodat la capitolul "Durata contractului" este stipulat astfel :
Art.3. Durata contractului este pe o perioada de 5 (cinci) ani cu începere de la data de 01.04.2016 si se prelungeste automat cu o perioada egala daca nici una dintre parti nu il denunta.
Intrebarea mea este : acest contract de comodat este perfect valabil si dupa trecerea perioadei de 5 ani, sau trebuie intocmita vreo anexa sau este necesar un alt contract de comodat?!
Ultima modificare: Marți, 16 Martie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: octavianp1967 , utilizator 12:41, 16 Martie 2021
Este perfect valabil si dupa trecerea primei perioade de 5 ani.
Multumesc pentru amabilitate si raspuns!
Buna ziua.
Intre parti este valabil. Pentru terti e expirat.
Va trebui sa depuneti la ORC act aditional de prelungire, altfel la ei veti figura cu sediul expirat, ceea ce atrage inactivitate fiscala si inscrierea de mentiuni in cazierul fiscal, atat pt persoana juridica, cat si pt persoana fizica.
Multumesc pentru precizari. Cum este mai simplu : act aditional sau un nou contract de comodat cu perioada nedeterminata?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire contract comodat sediu social Jan2012 Jan2012 Buna ziua, Am un SRL pentru al carui sediu social am incheiat un contract de comodat pe o durata de 1 an dar exista si mentiunea ca se prelungeste automat in ... (vezi toată discuția)
Valabilitate sediu social roxana69 roxana69 Daca in actul constitutiv nu este prevazuta durata de valabilitate a sediului social, poate Anaf sa treaca societatea ca fiind inactiva pe motiv ca a expirat ... (vezi toată discuția)
Prelungirea unui contract de prestari servicii Valentina Ionescu Valentina Ionescu Exista un contract de prestari servicii, in care se specifica, la capitolul \"Durata contractului\", ca acesta se prelungeste automat (pe cate un an) daca nici ... (vezi toată discuția)