avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... buna ziua!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

buna ziua!

La inceputul lunii decembrie 2009, mi-a s-a comunicat k postul meu se va desfiinta conform statutului...din data de 3.12.2009. si k de la acea data voi fi in preaviz 20 de zile.La data de 30.12.2009 am primit adresa catre mine ce ma instiinta k postul se desfiinteaza conform art 65, dar si decizia, care prevedea k , contractul individual incedeaza incepand cu data de 01.01.2010....si trebuia sa le semnez...am semnat adresa catre mine dar si decizia care nu era completata la rubrica unde va putea fi contestata...si am primit si suma de bani cuvenita pt acele 20 de zile de preaviz si zilele acestea urmeaza sa imi dea si banii pe ziilele de concediu.pe mine ma nelamureste faptul k , contractul asa cum este precizat in decizie inceteaza incepend cu data de 01.01.2010, si deci nu de la acea data ar trebui sa se ia in considerare previzul? si nu ar trebui sa primesc si o indemnizatie salariala asa cum prevede art .75?va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:50, 14 Ianuarie 2010
andu86 a scris:

dap in decizie era stipulat desfiintarea postului meu....deci pot cere sa se uite si la art.78, chiar daca este patron , un S.R.L?
VA MULTUMESC FFFFF MULT!

Faceti o cerere prin acre adresati fostului dvs angajator sa va acorde acest salariu compensatoriu, conform art.78 alin.1 CCMN.
De asemenea, puteti mentiona si art.247 C.mun. care prevede ca, in cazul în care la nivel de angajator, grup de angajatori sau ramură nu există contract colectiv de muncă, se aplică contractul colectiv de muncă încheiat la nivel superior.
In caz de refuz, va puteti adresa instantei de judecata (Tribunalul judetean in a carui raza aveti domiciliu) si/sau ITM-ului.
am primit toate drepturile salariale, adik banii pe cele 20 de zile de preaviz dar si pentru restul zilelor de concediu ramase, dar nu a vrut sa-mi plateasca si acel drept prevazut la art.78 din CCMN, ZICANDU-I Doar verbala acest lucru.ce pot face in acest caz?
va multumesc!
In cazul in care nu-l plateste, va puteti adresa instantei de judecata (Tribunalul judetean in a carui raza aveti domiciliu) si/sau ITM-ului.
am si eu o intrebare. In decizia de concediere , conform art.65, nu trebuie sa contina si locurile disponibile la acea data , in acea firma conform art.74 din codul muncii?
1. Articolul mentionat de dvs. spune:
Art. 74. - (1) Decizia de concediere se comunica salariatului in scris si trebuie sa contina in mod obligatoriu:
...
d) lista tuturor locurilor de munca disponibile in unitate si termenul in care salariatii urmeaza sa opteze pentru a ocupa un loc de munca vacant, in conditiile art. 64.

2. Iar articolul 64 spune:
Art. 64. - (1) In cazul in care concedierea se dispune pentru motivele prevazute la art. 61 lit. c) si d), precum si in cazul in care contractul individual de munca a incetat de drept in temeiul art. 56 lit. f), angajatorul are obligatia de a-i propune salariatului alte locuri de munca vacante in unitate, compatibile cu pregatirea profesionala sau, dupa caz, cu capacitatea de munca stabilita de medicul de medicina a muncii.

3. Dvs. ati fost concediat cu art.65, deci nu va incadrarti in prevederile art. 61 din Codul muncii.

Alte discuții în legătură

Concediere emisa de angajator mon8 mon8 Buna ziua, Pe data de 05 ale lunii, dupa o perioada de concediu medical soldata cu 2 internari, mi s-a adus la cunostiinta de catre superiorul ierarhic, ... (vezi toată discuția)
Restructurarea postului - va rog sa-mi dati un sfat! richard haideu richard haideu Buna seara! Vreau sa va multumesc mult pentru sfaturi! Astazi am primi notificarea de preaviz privind desfiintarea postului meu de economist/marketing ... (vezi toată discuția)