avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Recent vecinii de sus și-au renovat apartamentul și ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Recent vecinii de sus și-au renovat apartamentul și acum se ...

Recent vecinii de sus și-au renovat apartamentul și acum se aud tot felul de zgomote de impact, tropăituri, obiecte târâte sau scăpate pe jos ș.a. Cei care au locuit înainte, doi pensionari, aveau de asemeni parchet laminat și gresie de peste 10 ani, însă foloseau papuci de casă, cu talpă moale și nu am avut niciodată asemenea probleme. Am contactat o firmă de izolații fonice și m-au explicat că este vorba de zgomote de impact și vibrații, care se propagă foarte ușor prin structura de beton. Izolația fonică a tavanului ar fi destul de costisitoare și laborioasă. Ideea este că atunci când și-au modernizat apartamentul și au montat parchet laminat nou noii proprietari nu au montat șapa flotantă cu izolația fonică corespunzătoare, cum se face la blocurile nou construite. De fapt, renovarea a constat în dărâmarea unor gheuri de ventilație pentru a crește spațiul locuit și executarea unor lucrări fără a consulta în prealabil o firmă de construcții autorizate, care le-ar fi oferit un proiect conform normativelor în vigoare. Se pare că acest fel de renovări și modernizări făcute de meșteri amatori după ureche nu fac decât să distrugă funcționalitatea blocurilor vechi și se constituie în surse constante de disconfort pentru apartamentele vecine. Poate că ar trebui o inițiativă legislativă care să nu mai permită modificările apartamentelor vechi fără aviz din partea unor firme autorizate de construcții, pe bază de proiect, nu după ureche cum se pare că se practică pe scară largă în prezent.
Ultima modificare: Luni, 29 Martie 2021
, utilizator
Cel mai recent răspuns: , utilizator 15:59, 4 August 2021
[ link extern ]
NO COMMENT!
O petitie nu rezolva nimic, atât timp cât legea a devenit deja facultativă. Fiecare face ce vrea, unde vrea, cum vrea - pentru ca se poate. Până când se întâmpla ceva, undeva și atunci se încearcă mușamalizarea. Sunt curios cum o mână o să spele pe alta și vinovat va fi, evident, acarul Păun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie liniste bloc liliana_grebanus liliana_grebanus Recent am aflat ca am fost reclamarta ca nu mentin linistea in bloc, de catre doamna care locuieste sub apartamentul meu. As dori sa stiu si eu: care este ... (vezi toată discuția)
Vecinul de deasupra ma trezeste la ore inumane Roken Roken Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: In apartamentul de deasupra mea s-a mutat un chirias cu un program atipic, care se trezeste in fiecare ... (vezi toată discuția)
Litigiu liniste bloc ContSters44693 ContSters44693 Buna ziua! As vrea sa stiu ce sanse am in caz ca ajung la situatia unui litigiu cu vecinii de deasupra in problema galagiei pe care o fac. Am mai expus pe ... (vezi toată discuția)