avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legea salarizarii 330/2009
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legea salarizarii 330/2009

Buna ziua. Lucram intr-un spital municipal si de la 01.01.2009 vom fi salarizati conform noii legi a salarizarii 330/2009. Problema apare la calculul salariilor pe 2010. Astfel : art12. (3) În anul 2010, salariile, soldele şi indemnizaţiile lunare de încadrare se stabilesc potrivit art. 30 alin. (5), fără a fi utilizaţi coeficienţii de ierarhizare prevăzuţi în anexele la prezenta lege.

art.30(5) În anul 2010, personalul aflat în funcţie la 31 decembrie 2009 îşi va păstra salariul avut, fără a fi afectat de măsurile de reducere a cheltuielilor de personal din luna decembrie 2009, astfel:
a) noul salariu de bază, solda funcţiei de bază sau, după caz, indemnizaţia lunară de încadrare va fi cel/cea corespunzătoare funcţiilor din luna decembrie 2009, la care se adaugă sporurile care se introduc în acesta/aceasta potrivit anexelor la prezenta lege;
b) sporurile prevăzute în anexele la prezenta lege rămase în afara salariului de bază, soldei funcţiei de bază sau, după caz, indemnizaţiei lunare de încadrare se vor acorda într-un cuantum care să conducă la o valoare egală cu suma calculată pentru luna decembrie 2009.


Prin urmare, cum se calculeaza noul salariu de baza am inteles (se ia cel vechi si se aduna la el , in cazul spitalului, 4 sporuri mari : vechime, merit, stabilitate si preventie. Intrebarea se pune la sporuri : ce se intampla cu sporurile care nu se regasesc in anexele la lege??? Dar cu indemnizatia de conducere, pe care nu am mai regasit-o nicaieri in anexe ?
Apoi o alta nelamurire este cum poti pastra limita de 30% a sporurilor in 2010, atat timp cat se zice ca sporurile se vor acorda in asa fel incat sa reprezinte aceleasi sume din dec.2009? Si daca un angajat avea 75% spor, cum mai respecti conditia celor maxim 30%?

De asemenea la art.30 (6) scrie : Pentru persoanele ale căror sporuri cu caracter permanent acordate în luna decembrie 2009 nu se mai regăsesc în anexele la prezenta lege şi nu au fost incluse în salariile de bază, în soldele funcţiilor de bază sau, după caz, în indemnizaţiile lunare de încadrare, sumele corespunzătoare acestor sporuri vor fi avute în vedere în legile anuale de salarizare, până la acoperirea integrală a acestora.

Deci, angajatorul trebuie sa prevada in buget si sumele sporurilor care nu se mai regasesc in anexe? Sa intelegem asadar ca salariile se ingheata si raman integral cele din decembrie 2009 (bineinteles fara reducerile impuse prin zilele fara plata)?

Va cer ajutorul si va rog, pe cei care va confruntati cu aceasta lege , sa ma luminati :( !

Va multumesc si astept opinii.
O zi buna!
Ultima modificare: Marți, 5 Ianuarie 2010
mircea_ghe84, utilizator
Cel mai recent răspuns: coca66 , utilizator 11:54, 3 Noiembrie 2010
am o intrebare si bineinteles fara raspuns...
pentru ajutoarele de nastere, echivalent cu un salariu mediu, articol cuprins in contractul colectiv unic la nivel national exista informatii daca se mai acorda sau nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabiliere salariu 01.01.2010 alexandru andra alexandru andra Buna ziua: Am o nedumerire si anume: Institutie publica-locala- salariu incadrare dec 2009-639(referent III A 2) -sal merit 15%; -spor cond v ... (vezi toată discuția)
Grade aferente salariilor din institutiile publice kp_laura kp_laura am citit legea 330/2009 si am o nelamurire : cine stabileste si pe ce criterii se face departajarea celor trei grade de salarizare ale personalului cu studii ... (vezi toată discuția)
Se aplica sau nu legea 330/2009 de la 1 ianuarie? bora_alexx bora_alexx ce credeti se aplica sau nu legea salarizarii unice de la 1 ianuarie? chiar daca aceasta a fost promulgata si nu are efect retroactiv ne poate afecta in un fel ... (vezi toată discuția)