avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara fiu major, cerere modificare ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara fiu major, cerere modificare retroactiva sentinta

Fiul a implinit 18 ani si in decembrie 2017 ma chemat in judecata pentru ai plati pensie in continuare. El a cerut 25% din venituri mele nete obtinute ori 25% din venitul minim pe economie in caz ca eu nu obtin venituri. Eu am cerut 25% din venituri intrucat sunt PFA si nu am beneficiile unui salariat, in caz cand raman fara lucru. In februarie 2019 Judecatoria a dat o sentinta stabilind pensie de 25% din veniturile mele nete obtinute. Eu satisfacut. El nu a apelat desi nu i sa acordat tot ce a cerut, respectiv si 25% din venitul minim in cazul cand eu nu obtin venituri.
Acum doua saptamani m-am trezit cu citatie in acelasi dosar, ........./2017/a pentru completare/lamurire in privinta raportarii platii pensiilor in cazul cand eu nu obtin venituri. Citatie pentru 14 aprilie . Din cerere inteleg ca practic se cere o modificare a sentintei cu efect retroactiv, incepand din decembrie 2017.
Daca nu sa facut apel in 2019, in termenul legal de 15 zile dupa primirea sentintei, acum mai are dreptul sa ceara si obtina o modificare a sentintei?
In fapt in spatele acestei actiuni se afla mama sa. Fiul se afla complet sub controlul ei. Ea imi datoreaza sulta de la partajul bunurilor comune. A ramas cu locuinta bun comun si a fost obligata sa-mi plateasca sulta de 50% din valoare. Cum nu mi-a platit nimic in acesti 2 ani si nu a facut nici macar o minima incercare de plata, chiar mi-a si spus ca nu voi vedea nimic, am cerut executarea, I sa instituit proprire pe salar. In final fiul mi-a recunscut ca in fapt mama sa impreuna cu avocata lor l-au dus pe la executori urmarind a obtine o executare silita dar i sa spus ca va pierde daca eu arat ca am platit corect cele 25% din veniturile nete reale obtinute ca PFA. Ca vor trebuie sa arate, ori ca eu am obtinut venituri mai mari si i-am platit mai putin de 25% din acestea, ori sa inceapa cerand plata a 25% din venitul minim pe economie. Ma ingrijoreaza situatia datorita faptului ca in anul trecut veniturile mele ca PFA au fost cu mult sub venitul minim pe economie si desi am platit 25% din venitul net real obtinut, acum vor obtine sa ma scoata dator prin raportare la veniturile minime pe economie, cu consecinte economice dezastruoase pt mine si fiicele mele. In fapt mama urmareste ca fiul sa obtina o proprire pe sulta ce imi datoreaza ea.
Ultima modificare: Luni, 5 Aprilie 2021
daniel_fergusson, utilizator
completare nu mai poate cere si de lamurie nu e cazul ca e destul de clar.

daca sulta ce v-o datoreaza e mai mare de 10mii de lei, executarea poate fi si imobiliara.

In final fiul mi-a recunscut ca in fapt mama sa impreuna cu avocata lor l-au dus pe la executori

fiul dvs are acum 20 de ani, poate ca ar trebui sa inceapa sa realizeze ca e adult si poate judeca singur.
Ultima modificare: Marți, 6 Aprilie 2021
gi-jane2, moderator
Fiul are aproape 22 de ani, dar mama este maestra in a manipula. A solicitat, completare/lamurire dispozitiv.
Uitasem, acum nu a primit pensia. Motiv; ca nu este gasit la adresa indicata si dupa ce i se lasa aviz in cutia postala nu se prezinta la oficiul postal pt a incasa banii. Este aceiasi adresa unde intodeauna i-am trimis banii. Nu raspunde la telefon pt ca si-a schimbat numarul si ma blocat si in facebook. I-am trimis scrisoare certificata in care am cerut sa-mi comunice numarul de cont bancar pt ai plati acolo pensiile, dar a venit retur pt ca nu este de gasit la adresa si nici nu a mers la oficiul postal sa o primeasca.
Ce fac cu pensiile si ce pot face in general, pt a evita declansarea unei executari silite impotriva mea?
La termenul din 14 aprilie nu se va prezenta (si inainte, sa prezentat doar avocata mamei sale la termene) dar pot cere instantei sa-l oblige la a comunica un numar de cont bancar?
Ultima modificare: Marți, 6 Aprilie 2021
daniel_fergusson, utilizator
Intradevar, fiul nu sa prezentat la 14 aprilie. Doar avocata lui si a mamei lui. Eu am sustinut ca pretentiile lui nu sunt admisibile pt ca a avut 30 zile la dispozitie sa faca apel si nu la facut. Avocata lui a obtinut termen pt concluzii.
ce ma sfatuiti?
Ultima modificare: Miercuri, 21 Aprilie 2021
daniel_fergusson, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere. sentinta data incalca legile iar in apel tribunalul o mentine dan_plescan dan_plescan buna ziua. In 2010 sa dat o sentinta care a stabilit obligatia de plata a pensiei in cuantum de \"25% din venitul net realizat in (tara)\" - o tara din UE, ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare de pensii deja platite dan_plescan dan_plescan In octombrie 2017 fosta sotie (sa divortat de mine in ianuarie 2004) a depus o noua cerere de executare pt presupuse pensii neplatite incepand cu august 2004 ... (vezi toată discuția)
Explicatie solutie instanta civila. dosar contestatie executare dan_plescan dan_plescan Fosta sotie a depus in 2016 plangere penala pt presupusa neplata a pensiilor de 25% din veniturile obtinute in baza unui contract de munca care nu mai exista.. ... (vezi toată discuția)