avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... casco recupereaza pe rca?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

casco recupereaza pe rca?

Am fost tamponat de un auto rezultand pagube. Celalalt sofer a fost cel vivnovat. Am fost la Politie la tamponari, ni s-a facut procev verbal de constatare pe care ni l-a si inmanat, mi-a dat autorizatie de reparatie, etc. De la celalalt sofer mi s-a inmanat si o copie de pe rca-ul sau.

Intrebari:
1.Pot merge la soc mea de asigurari unde am casco sa deschid dosar de daune? Am inteles ca asa se procedeaza, urmand ca cei de la asigurari sa recupereze dauna de la societatea de asigurari a celui vinovat? Se plateste de catre mine ,reintregire, franchiza, ceva, daca procedez asa?

2.In cat timp trebuie sa merg la asigurari?

Multumiri
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:10, 6 Ianuarie 2010
solutia de despagubire (casco sau RCA-ul vinovatului) se alege in functie de datele concrete ale situatiei. Despagubirea pe CASCO este, in general, mai sigura si, in unele cazuri, si mai avantajoasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rca si casco Izike Izike Poate sa-mi spuna cineva, daca am ambele asigurari si am avut un accident, pe care nu eu am provocat, asiguratorul plateste dupa ambele asigurari, sau raman ... (vezi toată discuția)
Dauna casco aasskkyy aasskkyy Buna ziua. Anul trecut o autoutilitara a intrat in masina mea.Soferul autoutilitarei fiind vinovat . Am reparat masina pe casco-ul meu deoarece mi-au spus de ... (vezi toată discuția)
Rca - casco Mihaelatm Mihaelatm BUNA SEARA ! As dori un sfat , la o problema delicata ! :"> Detin o masina , care are asigurare casco si este inplicata intr-un ... (vezi toată discuția)