avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Radiere autoturism, proprietar decedat. Trebuie ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Radiere autoturism, proprietar decedat. Trebuie succesiune???

Buna ziua,

Tatal meu a decedat in urma cu 6 luni, iar singurul bun care a ramas este o masina din 1997 pe care nu o foloseste nimeni. mentionez ca mai am o sora (stabilita in Spania) si un frate in Romania. Intrebarea mea este cum pot radia aceasta masina in conditiile in care nu am facut succesiunea, toate actele sunt in posesia mea (talon, carte, certificat de deces). Nu as vrea sa cheltui banii pe succesiuni si procuri care oricum costa mai mult decat valoreaza masina.
Ultima modificare: Vineri, 9 Aprilie 2021
GeorgeB83, utilizator
Cel mai recent răspuns: GeorgeB83 , utilizator 17:50, 25 Aprilie 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Certificatul fiscal necesar la radiere nu il puteti obtine decat daca prezentati la primarie actul de succesiune prin care sunteti declarat mostenitor.
Valoarea masinii nu depaseste 500 de euro la ora actuala. nu circula nimeni cu ea, vreau sa o dau la fier vechi. Exista vreo posibilitate sa fac ceva fara a mai cheltui banii pe succesiunii si procuri, care nu costa doar bani ci si timp...
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu
Dar daca nu fac nimic, ce se poate intampla? Nu cred ca fiscul va veni la mine sa imi ceara sa platesc impozitul tatalui decedat, oricum nu mai sunt alte bunuri pe numele lui...
Se poate intampla sa nu puteti radia masina de la Primarie, pentru ca legal, nu sunteti proprietar. Degeaba o dati la fier vechi. O sa o platiti in continuare la Primarie si dupa o sa va plangeti ca nu e corect si ca dati bani degeaba. Iar in niste ani, o sa se adune.
Fiscul nu are treaba cu Primaria. Sunt 2 institutii total diferite.
Dar daca o tineti pe-a dvs....Succes !

Alte discuții în legătură

Radiere auto cu probleme sficachis sficachis Buna ziua/seara. Recent am dat un autoturism la fier vechi. Sunt titularul acelui autoturism. De la firma respectiva am primit o adeverinta de primire si de ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism din evidentele fiscului buna ziua. cum se ... PORA AMALIA PORA AMALIA RADIERE AUTOTURISM din evidentele fiscului Buna ziua. Cum se poate radia un autoturism din evidentele fiscului daca proprietarul a decedat iar autoturismul ... (vezi toată discuția)
Radiere auto fara acte alin-m alin-m Am mostenit de la tatal meu numai in acte un autoturism care nu mai exista (cred ca l-a dat la fier vechi), pentru care nu am nici un fel de acte (carte de ... (vezi toată discuția)