avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Radiere autoturism, proprietar decedat. Trebuie ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Radiere autoturism, proprietar decedat. Trebuie succesiune???

Buna ziua,

Tatal meu a decedat in urma cu 6 luni, iar singurul bun care a ramas este o masina din 1997 pe care nu o foloseste nimeni. mentionez ca mai am o sora (stabilita in Spania) si un frate in Romania. Intrebarea mea este cum pot radia aceasta masina in conditiile in care nu am facut succesiunea, toate actele sunt in posesia mea (talon, carte, certificat de deces). Nu as vrea sa cheltui banii pe succesiuni si procuri care oricum costa mai mult decat valoreaza masina.
Ultima modificare: Vineri, 9 Aprilie 2021
GeorgeB83, utilizator
Cel mai recent răspuns: GeorgeB83 , utilizator 17:50, 25 Aprilie 2021
Prin neaceptarea mosternirii, renunti astfel la bunuri dar si la datorii lui.
Ce poti face este sa nu faci nimic. Nici tu, nici fratii. Este un interval de timp (aici trebuie sa te documentezi, 1 an imi amintesc) in care nu accepti nimic, nu mergi la notar, nu dai cu subsematul.
Cel putin in cazul meu asa a fost. Mama nu avea nimic pe numele ei.
Cat despre rudele de gradul 2, daca era vorba de mosteniri, case, pamanturi, valori, da, erau prezente, dar la "nimic" nu se inghesuie vreounul sa deschida succesiunea. Si nu ii duce nimeni fortat.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Aprilie 2021
OvidiuF., utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
@GeorgeB Faceticum v-a sfatuit Ovidiu, adica nu faceti nimic! E drept ca la primarie se vor aduna sumele datorate ca impozit pt. autoturism, dar asta nu e problema dvoastra, e a serviciului taxe si impozite si in final al celor de la executari silite. Oricum, daca nu ati dezbatut succesiunea nici fiscul, nici primaria, nimeni nu va poate impune sa platiti vreun leu din obligatiile de plata care ar fi revenit defunctului! Autoturismul il puteti valorifica prin ,,baietii" care se ocupa de colectarea fierului vechi, dar nu uitati sa decupati seria de sasiu, sa nu dati de alte belele. Sau il puteti dezmembra, sa-l vindeti pe bucati, o usa, o capota, etc. Ideea e sa lasati cat mai putine ,,urme". Daca va intreaba peste un an sau zece cineva unde este autoturismul, declarati ca nu stiti ce a facut defunctul proprietar cu el. La cat ne mint autoritatile, merge sa le serviti un asa raspuns!
Ultima modificare: Joi, 15 Aprilie 2021
DlGoe, utilizator
Va mulțumesc mult pentru sfaturi....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere auto cu probleme sficachis sficachis Buna ziua/seara. Recent am dat un autoturism la fier vechi. Sunt titularul acelui autoturism. De la firma respectiva am primit o adeverinta de primire si de ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism din evidentele fiscului buna ziua. cum se ... PORA AMALIA PORA AMALIA RADIERE AUTOTURISM din evidentele fiscului Buna ziua. Cum se poate radia un autoturism din evidentele fiscului daca proprietarul a decedat iar autoturismul ... (vezi toată discuția)
Radiere auto fara acte alin-m alin-m Am mostenit de la tatal meu numai in acte un autoturism care nu mai exista (cred ca l-a dat la fier vechi), pentru care nu am nici un fel de acte (carte de ... (vezi toată discuția)