avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Plati cu cardul intr-un cabinet stomatologic (srl)?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Plati cu cardul intr-un cabinet stomatologic (srl)?

As vrea sa stiu daca intr-un cabinet stomatologic (srl),agent comercial inregistrat ca platitor pe venit, pentru lucrarile efectuate pacientilor, este normal sa nu se poata plati cu cardul doar in numerar sa nu elibereze bon fiscal pt ca nu au un pos instslat?Eliberează doar facturi la cerere. Exista posibilitatea sa aibe un registru de casa unde inregistreaza plățile la final de program, este legal?
Ultima modificare: Marți, 13 Aprilie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:18, 17 Aprilie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
O SRL ca cea descrisa mai sus trebuie sa aiba casa de marcat fiscala si sa elibereze bon fiscal. POS este optional.
Multumesc pt raspuns! Întrebasem pt ca am fost la dânsul 5 ani de zile, este vorba de un ortodont si am platit mereu in numerar, asta pt.ca nu accepta plata cu cardul pt ca nu avea un pos instalat si niciodata pt plata efectuată în numerar nu am primit un bon fiscal fiind vorba de o srl. Au fost momente când am avut nevoie de dovada plății si mi-a eliberat o factura. De asta eram nedumerită daca era normal sa nu emită bon fiscal pt plățile efectuate in numerar si la insistente sa-mi emita o factura. Eram curioasă cum înregistra el acei bani in numerar daca nu avea casa de marcat fiscala, daca era legal, cum justifica el acele încasări?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti-i o reclamatie la anaf si la protectia consumatorului.
Stiti bine legea ca daca solicitati bon fiscal si refuza, puteti sa nu platiti...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata card emitere bon fiscal? LazarAlinaMihaela LazarAlinaMihaela Buna ziua, am un coafor si am avut o \\\\\\"mica problema\\\\\\" cu un client. Practic domnul a achitat cu cardul acum o saptamana plata unor servicii care ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal la plata cu cardul? calin_paula calin_paula Buna ziua! Am si eu o nedumerire. La plata unei facturi cu cardul trebuie emis si bon fiscal?Nu se dubleaza plata? Daca da cum il inregistrez in contabilitate? ... (vezi toată discuția)
Obligativitate emitere bon fiscal cybercat86 cybercat86 Buna ziua, Detin o firma care are ca activitate principala: 4540 - Comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea ... (vezi toată discuția)