avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Intrebare urgenta cadastru! Am facut cadastrul unui ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Intrebare urgenta cadastru! Am facut cadastrul unui teren + casa ...

Intrebare urgenta cadastru!
Am facut cadastrul unui teren + casa acum vreo 20 ani ca urmare a succesiunii dupa decesul unuia dintre parinti. Nu aveam cunostinte atunci si recunosc ca pana de curand nici nu stiam ce presupune un cadastru. Nici acum nu stiu foarte multe. Cadastristul nu mi-a dat prea multe informatii la vremea respectiva in legatura cu ce urma sa fac si nu imi amintesc sa fi ridicat vreo carte funciara de undeva.

Problema e ca nu gasesc in actele mele decat documentatia depusa de cadastrist si nimic altceva (adica "Memoriu tehnic -documentatie topografica pentru inscrierea in cartea funciara" cu stampila patrata a primariei pe el), iar intrand zilele acestea de curiozitate pe geoportal.ancpi.ro (e-terra) - surpriza! Terenul nu apare cadastrat (nu e cu galben)! Are cineva vreo parere legata de situatia mea?
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Aprilie 2021
danutza33, utilizator
Cel mai recent răspuns: Emilian Ion , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 14:14, 27 Iulie 2021
Chiar daca numarul alocat nu a fost cu caracter definitiv, cata vreme s-a facut o vanzare si s-a intabulat in cartea funciara, numarul a devenit definitiv, in sensul ca documentatia cadastrala existenta este valabila, nu avea cum sa dispara din evidentele OCPI numarul cadastral (asa cum s-ar fi intamplat daca s-ar fi facut o schita cadastrala si atat, fara sa fie urmata de o vanzare).
Pe geoportal nu apar decat imobilele ale caror carti funciare au fost convertite de pe hartie in format digital si care au primit identificator electronic (numar de 5-6 cifre care devine atat nr. cadstral cat si nr. de carte funciara).
Solicitati un extras de informare si vedeti care este situatia, aici: [ link extern ]
(este posibil ca, daca nu sunt impedimente, la solicitarea acestui extras sa se converteasca cartea funciara)
Wow! Asa fac! Va multumesc si revin cu update, vad ca la aceasta ora serviciile sunt indisponibile pe site datorita mentenantei
UPDATE: am intrat pe site dar nu pot comanda serviciul pt ca imi cere 2 din 3: numar topografic/nr cadastru/nr carte funciara, ori eu nu le am pt ca nu stiu nici daca s-a finalizat procesul in 2004. Am in acte doar memoriul tehnic al topografului cu stampila patrata de la primarie pe el si extras din planul parcelar cu numele vechiului proprietar scris pe parcela si cam atat.

danutza33 a scris:

Wow! Asa fac! Va multumesc si revin cu update, vad ca la aceasta ora serviciile sunt indisponibile pe site datorita mentenantei

Ultima modificare: Joi, 22 Aprilie 2021
danutza33, utilizator
OK, atunci raman valabile cele spuse mai sus de utilizatorul Vladislav20.
Cel mai probabil va trebui sa o luati de la zero cu intabularea.
Documentatia technica care se depune la Oficiul de Cadastru nu va este necesara dvs. ca proprietar ci doar celor de la Oficiu in vederea inregistrarii/actualizarii informatiilor din Cartea Funciara; Documentele eliberate catre proprietar de catre Oficiu de cadastru sunt incheierea de carte funciara, planul de amplasament si delimitare respectiv un extras de carte funciara pentru informare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extrasul de plan cadastral dariad dariad De ce in intervalul 2010-2014 nu mi s-a eliberat niciodata si \\"Extrasul de plan cadastral de carte funciara\\" atunci cand mi s-a eliberat extras CF de ... (vezi toată discuția)
Radiere casa și anexa din cf. alin113 alin113 Buna seara, recent am cumpărat un teren pe care la OCPI figurează o casa, faptic pe teren nu mai exista doar o grămadă de pământ, casa a picat în urma ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am urmatoarea situatie am cerut eliberarea unui extras ... wirst wirst Buna ziua am urmatoarea situatie am cerut eliberarea unui extras de CF pentru o suprafata de teren si am primit ca si raspuns Prezenta cerere se respinge ... (vezi toată discuția)