avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pe statul de plata tichete valoare tichete deducere ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pe statul de plata tichete valoare tichete deducere personala?

Buna ziua. Ce inseamna mai exact pe statul de plata tichete valoare tichete deducere personala?
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Aprilie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:59, 17 Aprilie 2021
1. În sensul legii, biletele de valoare care pot fi acordate sunt: tichete de masă, tichete cadou, tichete de creșă, tichete culturale și vouchere de vacanță.

2. Persoanele fizice prevăzute la art. 59 alin. (1) lit. a) şi alin. (2) din Codul Fiscal au dreptul la deducerea din venitul net lunar din salarii a unei sume sub formă de deducere personală, acordată pentru fiecare lună a perioadei impozabile numai pentru veniturile din salarii la locul unde se află funcţia de bază.

"Deducerea personala este o scutire de impozit, o cota din salariu neimpozitata, si cuprinde deducerea de baza si deducerea suplimentara. Ea se acorda atat in functie de venituri, cat si in functie de numarul persoanelor din intretinere."
[ link extern ] /
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Aprilie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete de masa ceciliacaruntu ceciliacaruntu Buna ziua , am o intrebare in ceea ce priveste tichetele de masa . Problema este asa : - angajat cu certificat de handicap , CIM la noi cu 4 ore . - acelasi ... (vezi toată discuția)
Ore sambata-duminica MoniF02 MoniF02 Managerul spitalului vrea sa ne plateasca doar 15% sambetele si duminicile, sa renuntam la tichetele de vacanta deoarece nu s-a efectuat corespunzator un buget ... (vezi toată discuția)
societate pe actiuni -poate acorda indemnizatie de hrana? chirigiu aurelia chirigiu aurelia Societate pe Actiuni (capital majoritar de stat) -servicii publice de administrare zone verzi ,cimitire ,baze sportive-Poate acorda Indemnizatie de hrana? (vezi toată discuția)