avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatie retroactiva
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatie retroactiva

Buna ziua. Am un frate nascut in 2004 in Romania. Acesta a trait pana acum in Coreea de Sud, tatal lui fiind corean. In Coreea nu este acordata alocatie copiilor si voiam sa intreb daca se poate obtine alocatia retroactiv. Daca da, unde ar trebui depuse actele si care sunt pasii? Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:21, 20 Aprilie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În cazul în care cererea este înregistrată ulterior lunii în care s-a născut copilul, plata alocației de stat pentru copii se poate face și pentru perioadele anterioare, dar nu mai mult de 12 luni.

Stabilirea dreptului de alocație de stat pentru copii se face pe baza cererii și a actelor din care rezultă îndeplinirea condițiilor de acordare a acestui drept.
După împlinirea vârstei de 14 ani, cererea se poate face și de către copil, cu încuviințarea reprezentantului său legal.

Alocația de stat pentru copiii în vârstă de până la 18 ani se acordă pe bază de cerere completată și semnată de reprezentantul legal al copilului, însoțită de originalul și copia certificatului de naștere al copilului și a actului de identitate al reprezentantului legal,

Cererile pentru stabilirea alocației de stat pentru copii și actele din care rezultă îndeplinirea condițiilor legale de acordare a acestui drept se depun și se înregistrează la primăria comunei, orașului, municipiului, respectiv sectoarelor municipiului București, pe a cărei/cărui/căror rază teritorială își au domiciliul sau reședința, după caz, reprezentanții legali ai copiilor.
Ultima modificare: Marți, 20 Aprilie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatia pentru copii handsu handsu Carer este procedura si care sunt actele necesare pentru obtinerea alocatiei de copii (200 lei/luna) in cazul unei doamne , al carei bebelus are deja 6 ... (vezi toată discuția)
Ce demersuri privind alocația sau alte drepturi ale copiilor adoptați trebuie sa fac după ce am primit certificatul de grefa privind încuviințarea adoptiei andamanea andamanea Bună ziua! Am adoptat 2 frați din județul Olt, i am luat pe data de 17.07.2019 acasă, la o zi după eliberarea Certificatului de grefa privind ... (vezi toată discuția)
Alocatie pentru copil! claudia elena claudia elena Fiti draguti cum poate un cetatean de origine turca stabiliti impreuna cu sotia si 2 copii minori de 3 ani si respectiv 7 ani in Romania sa sa obtina alocatia ... (vezi toată discuția)