avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... amenda pt spray cu piper
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

amenda pt spray cu piper

Buna ziua.
Într un incident in care am fost atacată de 4 adulți pe care ii avertizasem ca am asupra mea spray cu piper, am descărcat sprayul in scop de autoapărare.
Incidentul s a soldat cu spitalizare si a lor, si a mea. Am plângere la poliție împotriva agresorilor, unde am depus si expertiza mea medico legală si filmul pe telefon care arată momentul în care ei s au repezit la bătaie împotriva mea si mi au talharit si telefonul, returnat apoi in prezenta poliției.
Poliția nu mi a dat nici un răspuns legat de anchetă dar m a amendat pe mine cu 1000 lei pt folosirea sprayului cu piper. Incidentul a avut loc in decembrie 2019.
Am 2 intrebari

1.Este legal ca am folosit spray cu piper (avertizat) in scop de autoprotectie, după cate stiu, deci este un abuz ca am fost amendata?
2. Nu am contestat amenda la timp pt ca a inceput pandemia. Dacă mi se pune poprire pt achitarea ei, o mai pot contesta atunci sau ce demers juridic imi ramane de facut?

Multumesc





Daca nu ati contestat amenda in termenul legal, nu mai exista alta cale acum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spray autoaparare piper aby12 aby12 Buna ziua, doresc sa stiu daca spray-ul de autoaparare pe baza de piper tb declarat la Politie pt a-l putea detine? Daca mi se acorda dreptul de a-l detine, ... (vezi toată discuția)
Sprayul paralizant sau cu piper. Sonji Sonji Oricine poate detine un spray paralizant/piper? sau trebuie indeplinite anumite conditii?? Se foloseste in caz de autoaparare.Dar sunt folosite de multi ... (vezi toată discuția)
Buna seara ! - sicanare in trafic BarbuAlexandruMarian BarbuAlexandruMarian Buna seara , vin cu 4 intrebari dupa o experienta neplacuta , astazi in jurul orei 12-00 am avut o sicanare in trafic cu un domn taximetrist , ulterior mi-am ... (vezi toată discuția)