avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... înregistrare la serviciu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

înregistrare la serviciu

bună ziua ...am o problema cu o colega care a făcut premeditat, fără știrea mea înregistrari cu mine purtând diverse discuții cu terțe persoane ... aceasta persoana face în permanenta greșeli și săptămâna trecută i am făcut referat. bineînțeles ca s a răzbunat pe mine trimițând acele înregistrări pe whatsapp unei persoane din conducere ....avea voie sa ma înregistreze? ce pot face ? menționez ca nu știu ce contin înregistrările respective , dar agita telefonul catre mine și ma ...." avertizează " cu ele ......multumesc anticipat de sfaturi
Ultima modificare: Luni, 17 Mai 2021
lilianabre, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:07, 14 Iunie 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
faptul ca a trimis pewhatsapp convorbirile cu d-vs. unei persoane din conducere inseamna ca ea avea in telefon numarul persoanei respective ( de ce oare ?...datorat relatiilor de serviciu sau din alt motiv ? ) si evident a facut intentionat inregistrarea si transmiterea ei .... vedeti fisa de evaluare anuala a salariatei respective, ce s-a punctat la fidelitatea fata de societate, relatiile de serviciu, si alte criterii de performanta care sunt cuprinse ... asemenea actiuni, oricat am fi noi de nemultumiti fata de conducere, nu au ce cauta in cadrul unor relatii normale de serviciu...exista program de audienta...si alte cai de rezolvare a unor probleme - hai sa le zicem mai sensibile - la locul de munca.
Art. 911. -
Interceptările și înregistrările pe bandă magnetică sau pe orice alt tip de suport ale unor convorbiri ori comunicări se vor efectua cu autorizarea motivată a instanței, la cererea procurorului, în cazurile și în condițiile prevăzute de lege, dacă sunt date sau indicii temeinice privind pregătirea sau săvârșirea unei infracțiuni pentru care urmărirea penală se efectuează din oficiu, iar interceptarea și înregistrarea se impun pentru aflarea adevărului. Autorizația se dă de către președintele instanței căreia i-ar reveni competența să judece cauza în primă instanță, în camera de consiliu. Interceptarea și înregistrarea convorbirilor se impun pentru aflarea adevărului, atunci când stabilirea situației de fapt sau identificarea făptuitorului nu poate fi realizată în baza altor probe.......[ link extern ]
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Inregistrarile au fost efectuate in mod ilegal.
Poate fi vorba despre santaj sau amenintare , in conditiile legii .

DinuX a scris:

Si cand agita telefonul ce va spune? Poate fi o forma de santaj...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelevare și conservare probe video sorein sorein Am fost victima unui incident într-un magazin dotat cu camere de supraveghere. Dorind să acționez în judecată magazinul (agresiune), mă bazez pe ... (vezi toată discuția)
Inregistrarile audio (facute fara acordul persoanelor inregistrate) sunt valabile in instanta? nicoleta1975 nicoleta1975 Inregistrarile audio (facute fara acordul persoanelor inregistrate) sunt valabile in instanta? (vezi toată discuția)
Inregistrare audio ContSters101235 ContSters101235 Buna ziua. Stiu ca inregistrarile audio nu sunt admise ca probe in instanta. Intrebarea mea este: S-ar putea folosi aceste inregistrari in cursul anchetei ... (vezi toată discuția)