avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Referitor la noile prevederi legislative ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Referitor la noile prevederi legislative privind semnarea ...

Buna ziua,

Referitor la noile prevederi legislative privind semnarea electronica a documentelor. Am inteles ca trebuie sa implementam in regulamentul intern aceasta procedura , insa, daca angajatorul nu doreste sa se foloseasca semnatura electronica conform legii ci sa ramana ca si pana acum semnatura olografa si atat, mai trebuie implementat acest aspect legislativ in Regulamentul intern daca eu nu il voi aplica niciodata?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:59, 18 Mai 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
OUG nr. 36/2021 reglementează expres posibilitatea utilizării anumitor tipuri de semnătură electronică pentru încheierea și întocmirea înscrisurilor din domeniul relațiilor de muncă și al securității și sănătății în muncă.

Asadar , nu exista obligativitate in ceea ce utilizarea semnaturii.

Insa procedurile privind utilizarea semnăturii electronice avansate sau semnăturii electronice calificate însoțite de marca temporală electronică sau marca temporală electronică calificată și sigiliul electronic calificat al angajatorului.
trebuie să se regăsească și în conținutul contractului individual de munca.

In Regulamentul intern trebuie sa se cuprinda procedura de soluționare pe cale amiabilă a conflictelor individuale de muncă, a cererilor sau a reclamațiilor individuale ale salariaților.
Ultima modificare: Marți, 18 Mai 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare cim - model cadru AndradaCristu AndradaCristu Buna ziua, Referitor la modificarile aparute la modelul cadaru a CIM, a. Art. F - atributiile postului b. art M, lit. c1 - obligatia angajatorului de a ... (vezi toată discuția)
Oug 36/2021 semarea electronica a documentelor de munca alexandra.iancu alexandra.iancu Buna ziua! Prin OUG 36/2021 se introduce faptul că părțile pot opta să utilizeze la încheierea contractului individual de muncă/actului adițional la ... (vezi toată discuția)
Semnatura in word pe contract de munca - este valabila? Catalin9871 Catalin9871 Buna ziua, Recent am primit o oferta de angajare. Angajatorul mi-a spus ca nu este nevoie sa vin pentru semnarea contractului. Mi-a spus ca imi vor trimite ... (vezi toată discuția)